Donal Trump balla una dansa tradicional saudita (Reuters)
Riad

Trump carrega contra l'Iran i demana als països del Golf que actuïn contra EI

Veu el Pròxim Orient com l'escenari d'"un desastre humà i de seguretat"

RedaccióActualitzat

El president nord-americà, Donald Trump, ha demanat als països àrabs que expulsin els extremistes "dels seus llocs d'oració, de les seves comunitats i també de Terra Santa". Vol que els EUA i els països musulmans lluitin plegats contra el radicalisme religiós i persegueixin els terroristes islàmics. 

En un discurs davant 55 líders de països musulmans d'Àfrica, Àsia i l'Orient Mitjà que participen a la cimera de Riad, Trump ha reforçat la seva aliança amb les monarquies i els règims sunnites del Pròxim Orient i els ha demanat que s'impliquin més en la lluita contra Estat Islàmic:

"Les nacions d'Orient Mitjà no poden esperar que el poder nord-americà aniquili aquest enemic per ells. Les nacions d'Orient Mitjà han de decidir quin futur volen per ells mateixos, els seus països i els seus fills."

Abans del discurs de Trump, el rei d'Aràbia Saudita, Salman bin Abdulaziz, ha remarcat la seva intenció d'acabar amb Estat Islàmic. Per aconseguir-ho ha anunciat la creació d'un centre per a la lluita contra l'extremisme

El monarca saudita i Donald Trump coincideixen a acusar la República Islàmica de l'Iran de qui han dit que és "la punta de llança" del terrorisme internacional des de la revolució islàmica del 1979. Trump acusa l'Iran de "recolzar els crims innenarrables comesos pel president sirià Bashar al-Assad:

"L'Iran distribueix armes i entrena milícies que estenen la destrucció i el caos."

El president dels EUA veu l'Orient Mitjà com l'escenari d'un "desastre humà i de seguretat", i afegeix que el "potencial de la zona" està limitat per la violència i "el vessament de sang".
 

Anar al contingut