Trump, durant la roda de premsa d'aquest dimecres en què ha valorat els resultats electorals (EFE)
Trump, durant la roda de premsa d'aquest dimecres en què ha valorat els resultats electorals (EFE)

Trump amenaça els demòcrates amb la "guerra" si l'investiguen des de la Cambra

Actualitzat

El president dels Estats Units, Donald Trump, s'ha mostrat confiat a arribar acords amb la nova majoria demòcrata de la Cambra de Representants. Trump, però, ha amenaçat de "paralitzar el govern" amb una "guerra" política si els progressistes obren investigacions contra ell.

En una roda de premsa marcada per la picabaralla verbal que ha tingut amb diversos periodistes, ha afirmat que el nou panorama polític ofereix "una molt bona oportunitat de portar-nos bé amb els demòcrates" i arribar a acords en aspectes com "infraestructures i sanitat".

Tanmateix, en referència a una hipotètica investigació sobre la ingerència russa en les eleccions de 2016, com han promès els demòcrates, ha apuntat que una batalla el podria arribar a beneficiar de cara a la seva reelecció el 2020:

"Si això passa, farem el mateix i el govern es paralitzarà, i els en culparé. I això probablement serà millor per a mi políticament. Crec que seria extremadament bo per a mi políticament, perquè crec que soc millor en aquest cas jo que ells."

Tot i haver perdut el control de la Cambra de Representants, el president nord-americà s'ha referit al resultat electoral amb adjectius com "increïble" o "històric":

"Aquesta nit, el Partit Republicà ha desafiat la història. Hem ampliat la majoria al Senat i hem superat significativament les expectatives a la Cambra de Representants."

Unes hores abans, a través del seu canal de comunicacions preferit, Trump ja havia mostrat la seva satisfacció pel resultat. Primer amb un breu "èxit espectacular" i, posteriorment, atribuint a la seva influència la "gran victòria" dels comicis de mig mandat:

 

"Èxit espectacular aquesta nit. Gràcies a tots!!

 

"Aquells que han treballant amb mi en aquestes increïbles eleccions de mig mandat, adoptant determinades polítiques i principis, ho han fet molt bé. Aquells que no, diuen adeu! Ahir va ser una Gran Victòria, i tot sota la pressió dels mitjans de comunicació desagradables i hostils!"

 

ARXIVAT A:
Trump Estats Units
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut