Madrid

Trujillo afirma que la llei del sòl prendrà mesures contra la retenció especulativa de terrenys

El Consell de Ministres ha analitzat diversos informes sobre l'avantprojecte de la llei del sòl. Segons la titular d'Habitatge, María Antonia Trujillo, la llei prendrà mesures contra la retenció especulativa de terrenys i serà innovadora des dels punts de vista mediambiental, social i empresarial. Un altre informe ha analitzat la situació del lloguer de vivendes i un tercer, la cessió de sòl per a vivenda protegida. El Consell de Ministres també ha estudiat el Pla Integral de Seguretat de les Canàries presentat per De la Vega, i ha acordat distribuir 12 milions a les comunitats per ajudar a engegar els serveis que garanteixin l'assistència social a dones víctimes de violència de gènere.

Actualitzat

El Pla Integral de Seguretat de les Canàries que ha presentat la vicepresidenta primera del govern té vuit objectius a complir per millorar el control de la immigració irregular i la seguretat de les illes. Tot en un termini de dos anys. El pla s'haurà de negociar amb l'executiu canari, però es preveu que la setmana que ve ja pugui ser aprovat.

De la Vega ha explicat que el Pla implica set ministeris: Interior, Foment, Treball i Afers Socials, Defensa, Administracions Públiques, Sanitat i Consum i Agricultura , Pesca i Alimentació. La vicepresidenta ha concretat durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres els objectius.

El primer és millorar i reforçar el control i la vigilància de les costes i del mar territorial, per mitjà d'un desplegament del Sistema Integrat de Vigilància Exterior a tot l'arxipèlag i l'establiment de sistemes de coordinació.

El segon és perfeccionar el control dels fluxos d'entrada a ports i aeroports, per la qual cosa es designa Canàries com a regió prioritària en el desenvolupament dels tres programes que té en marxa la Secretaria d'Estat de Seguretat i s'incrementaran els efectius de Policia i Guàrdia Civil en ports i aeroports.

També es reforçarà la lluita contra la delinqüència organitzada mitjançant nous equips especialitzats en aquest tipus de delinqüència, i es reforçarà el Servei de Salvament Marítim i es treballarà per millorar la resposta en situacions d'emergència. En la mateixa línia, es combatrà la immigració irregular i es garantirà l'atenció humanitària i l'acollida d'immigrants, i es reforçarà l'atenció als menors estrangers no acompanyats. Finalment, també es milloraran els Serveis de Sanitat Exterior, i es perfeccionaran els mitjans i procediments per fer front als riscos de Protecció Civil.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut