Port-au-Prince

Tropes dels EUA insten els periodistes a abandonar l'aeroport

El govern d'Haití ha decidit ja expulsar els periodistes del recinte de l'aeroport. Els soldats dels EUA han instat els periodistes a abandonar l'aeroport on estan instal·lats des de l'inici de la cobertura informativa del terratrèmol. La decisió del govern haitià ha provocat una onada de protestes per parts dels informadors, adreçades sobretot a les tropes nord-americanes en mans de les quals està l'aeroport. El govern haitià vol fer retornar l'ordre a Port-au-Prince i això inclou també l'aeroport, fins ara gairebé de lliure entrada per als periodistes i cooperants que podien arribar ben bé fins a la pista de descàrrega dels avions.

Actualitzat
El govern Haitià ha ordenat fer fora els periodistes del recinte de l'aeroport, cosa que ha provocat una onada de protestes adreçades sobretot a les tropes nord-americanes en mans de les quals està l'aeroport. Els soldats nord-americans han informat els periodistes que han d'abandonar l'aeroport de la capital haitiana abans de les vuit del matí sense donar més explicacions.

Els periodistes enviats des d'Espanya, que també són al campament de l'aeròdrom de Port-au-Prince, han començat a fer les gestions pertinents davant del Ministeri d'Afers Estrangers i l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional pel Desenvolupament (AECID) per explicar-los el que ha passat.

Mentrestant, els Estats Units ja han ampliat l'enviament fins als 16.000 efectius, mentre que l'ONU i el Brasil han enviat tropes adicionals i d'altres com Espanya envien ara el primer contingent.

La presència policial i militar s'està notant molt als carrers en la regulació del trànsit o en els operatius de distribució d'aliments, cosa que segons fonts nord-americanes ha rebaixat el nivell de tensió i el perill de l'esclat de violència. En la mateixa línia de recuperar la calma a la ciutat, tropes brasileres treballen ara per tal de recapturar els presos dels centres penitenciaris dels quals es van escapar després del sisme.
Anar al contingut