Troben unes pintures murals romàniques a la capella d'Ourjout vinculades amb el conjunt de Taüll

Un veïnat situat a prop de la Vall d'Aran ha amagat durant molts anys un veritable tresor que s'acaba de descobrir. Es tracta d'unes pintures murals romàniques, en perfecte estat, datades el segle XII, que representen diversos apòstols i signes del zodíac.

Actualitzat
La petita capella d'Ourjout, un veïnat situat a prop de la Vall d'Aran, però a l'altra banda dels Pirineus, ha amagat durant molts anys un veritable tresor que s'acaba de descobrir. Es tracta d'unes pintures murals romàniques en perfecte estat, datades el segle XII, que representen diversos apòstols i signes del zodíac.

La troballa es va fer de manera fortuïta a l'abril, quan tècnics del servei de conservació del patrimoni van desmuntar un retaule del segle XVIII per restaurar-lo. Així, l'arquitecte de Bâtiments de France Jean-Pierre Poirier explica que en un primer moment no pensaven trobar "tantes peces com les que hi ha aquí". Un cop desmuntat el retaule, diu, van trobar "una capa de calç que cobria el conjunt del fresc".

Tant el ressò de la descoberta com una possible vinculació amb els conjunts de Taüll van fer que, divendres, responsables del Museu Nacional d'Art de Catalunya anessin fins a la capella d'Ourjout per examinar les pintures amb els seus homòlegs francesos.

Valérie Gaudard, conservadora del patrimoni a la regió Migdia-Pirineus, diu que ara, "el camp està obert als investigadors per intentar saber-ne més" i que el que s'ha de fer ara "és estudiar aquest edifici".

Per facilitar aquest treball i protegir les pintures, l'església es tancarà als fidels i al públic fins que s'hi acabin les feines de restauració i de museïtzació necessàries per fer-la visitable una altra vegada.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut