Un dels immigrants procedents de Bangla Desh després d'arribar a Malàisia (Reuters)
Un dels immigrants procedents de Bangla Desh després d'arribar a Malàisia (Reuters)
Kuala Lumpur

Troben una quinzena de fosses comunes amb centenars de cossos d'immigrants a Malàisia

Els cadàvers corresponen a musulmans rohingyes fugitius de Birmània i Bangla Desh, víctimes de les màfies del tràfic de persones

RedaccióActualitzat

Malàisia ha descobert una quinzena de campaments d'immigració il·legal i fosses amb cadàvers a la frontera amb Tailàndia. Encara no hi ha xifres oficials sobre quants cossos enterrats hi pot haver, però la premsa de Kuala Lumpur parla de centenars de cadàvers. Tot apunta que es tracta d'immigrants de Birmània i de Bangla Desh que les màfies del tràfic de persones tenien reclosos en campaments esperant que les famílies paguessin un rescat.

El desmantellament d'aquesta xarxa és el que va deixar abandonats al mar, a bord de fràgils embarcacions, milers de musulmans rohingyes que es trobaven en ple èxode, i el que va desencadenar l'actual crisi regional. Les fosses comunes s'han trobat al costat dels campaments clandestins dels traficants.

La cap del govern de Bangla Desh diu que els fugitius són malalts mentals

Mentrestant, la primera ministra de Bangla Desh, Sheik Hasina, ha carregat contra els immigrants que fugen d'aquell país per raons de pobresa. La cap de govern els ha qualificat de malalts mentals i els ha acusat d'embrutar la imatge del país. Segons Hasina, a Bangla Desh hi ha prou feina per a tothom que hi viu, i subratlla que, a més de castigar el tràfic de persones, caldria sancionar també la gent que fuig del país.

 

Anar al contingut