Polònia

Troben una càpsula del temps a Polònia amb documents i fotografies de l'Alemanya nazi

Un grup d'arqueòlegs troba un cilindre de fa 82 anys amb emblemes nazis, monedes de plata i bronze del Reich, retrats d'Adolf Hitler, exemplars de "Mein Kampf", fotografies i diaris

RedaccióActualitzat

Emblemes nazis, monedes de plata i bronze del Reich, retrats d'Adolf Hitler, dos exemplars de "Mein Kampf", fotografies de la ciutat de Falkenburg i diaris del 21 i 22 d'abril de 1934. Són els objectes que s'han trobat dins d'una càpsula del temps, un cilindre de coure enterrat sota el que va ser un camp d'entrenament per a oficials del règim nazi.

Després de 82 anys, un grup d'arqueòlegs l'han trobat a l'antiga ciutat alemanya de Falkenburg, que després de la guerra va canviar de mans i va ser entregada a Polònia i rebatejada com a Zlocieniec. L'alcalde de Zlocieniec, Krzysztof Zacharzewski, ha destacat el valor històric de la troballa: 

"No té un valor monetari, no hem guanyat un milió de dòlars. Però no té preu pel seu valor històric. Hi ha diaris regionals i també n'hi ha de nacionals que ens parlen sobre la situació a Alemanya. Hi ha també guies turístiques que es publicaven per atraure gent. I per tant, la nostra regió era força popular entre els turistes"

Per trobar el cilindre, enterrat a 6 metres de fondària, els arqueòlegs s'han guiat per les fotografies que es van fer del dia que van posar la primera pedra del complex nazi. El mateix Hitler el va inaugurar el 1936, dos anys després que la càpsula fos enterrada.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut