Madrid

Troben un fusell i abundant documentació sobre atracaments en els escorcolls a les propietats d'El Solitario

Els cossos i forces de seguretat espanyols han trobat un fusell cetme i "abundant" documentació amb apunts sobre atracaments en els registres fets aquesta nit al domicili de Jaime Jiménez Arbe, "El Solitario", i en una nau de Pinto (Madrid), segons sembla de la seva propietat, ha informat el director general de la Policia i de la Guàrdia Civil, Joan Mesquida. Mesquida ha assegurat que El Solitario va fer un gest com si volgués disparar just abans de ser detingut. Tot i que Espanya s'ha mostrat interessada a demanar-ne l'extradició immediata, el delinqüent podria ser jutjat abans a Portugal, país on ha estat detingut, pels delictes hi té pendents.

Actualitzat

"Ens interessa que l'extradeixin de seguida perquè sigui jutjat pels crims terribles que ha fet", ha destacat el responsable la policia i la Guàrdia Civil, Joan Mesquida. Tot i això, fonts policials han explicat que podria ser que El Solitario el jutgessin abans a Portugal, país on té pendents delictes castigats amb un total 28 anys presó.

Mesquida s'ha felicitat per la detenció i ha destacat que es tracta, "sens dubte, del millor homenatge que la policia i la Guàrdia Civil podien oferir a la memòria dels dos guàrdies civils assassinats a Navarra i a les seves famílies".

El director general de la Policia i de la Guàrdia Civil, Joan Mesquida, ha explicat que El Solitario, l'atracador més buscat d'Espanya amb més de trenta atracaments, va fer un intent de disparar quan anava a ser detingut, i que la cooperació ciutadana va facilitar l'operació policial.

Mesquida ha explicat que s'ha localitzat "abundant documentació amb anotacions sobre els atracaments que anava cometent", en l'escorcoll al seu domicili a Las Rozas (Madrid), a més d'un fusell tipus cetme, entre altres objectes.

El director general de la Policia i de la Guàrdia Civil ha explicat que després de l'últim atracament, el 18 de maig passat, en què va ferir d'un tret un empleat, es va prendre la decisió d'insistir en el tema de la col·laboració ciutadana i a partir d'aquí es van anar rebent informacions". Així es va arribar al convenciment que "érem davant de l'atracador solitari", ha afegit.

Un cop ubicat a Madrid, es va començar tota la investigació i es va destinar "un autèntic exèrcit de policies i guàrdies civils seguint-li el rastre de molt a prop". En el moment de la detenció, Jaime Giménez Arbe estava a punt de cometre un altre atracament, després d'haver vigilat una entitat bancària, quan va ser sorprès pel dispositiu policial "que era tan nombrós" que, tot i que va intentar fer un intent de treure l'arma que duia al maletí, "s'hi ha vist impedit" i no ho ha pogut fer.

Anar al contingut