Galls trobats en un edifici tapiat on es criaven presumptament per a baralles (Mossos)
Galls trobats en un edifici tapiat on es criaven presumptament per a baralles (Mossos)
Girona

Troben un centre de cria de galls de baralla durant una inspecció de frau elèctric

En un edifici tapiat, hi han trobat les gàbies amb els animals, alguns morts o malferits

Actualitzat
Els Mossos d'Esquadra intervenen un lloc de cria de galls de baralla al barri de la Font de la Pólvora a Girona, durant la inspecció d'uns edificis per prevenir el frau elèctric. Els agents han obert una investigació per localitzar els responsables dels animals.

Els responsables d'aquests animals podrien incórrer en un delicte de maltractament d'animal i altres infraccions administratives.

Edifici tapiat

L'operació, que s'ha fet conjuntament entre els Mossos d'Esquadra i la Policia Municipal de Girona, tenia l'objectiu de fer comprovacions en els pisos de sis edificis del barri. En un dels edificis, situat al carrer Acàcia, que estava tapiat, hi van trobar gàbies i instal·lacions per criar galls presumptament per ser usats en baralles il·legals com a aus de combat.

A la tercera planta de l'immoble els agents van trobar set galls en gàbies individuals, diverses gallines i algun pollet. Alguns dels galls tenien la cresta amputada i els esperons del darrere molt desenvolupats.

 

En aquestes estances també hi havia diversos galls morts, altres que estaven molt malferits, així com diverses ampolles buides de penicil·lina i antibiòtics per injectar als animals.

Tots els animals han estat recollits per la brigada de Medi Ambient de l'Ajuntament de Girona.

Frau elèctric

En el marc d'aquest dispositiu per a la prevenció del frau elèctric, es van comprovar cinquanta-dos pisos en sis edificis, en els quals es van trobar múltiples fusibles amb el pont fet, que podien generar un greu risc d'incendi.

Durant el mateix operatiu també es van localitzar a prop dels immobles dos ciclomotors sense l'assegurança pertinent i la ITV en vigor.

 

ARXIVAT A:
Maltractament animalPolicial
Anar al contingut