Un resident neteja la runa de casa seva, destruïda pel terratrèmol de la setmana passada al Nepal (Reuters)
Un resident neteja la runa de casa seva, destruïda pel terratrèmol de la setmana passada al Nepal (Reuters)
Katmandú

Troben un centenar de cossos enterrats per una allau provocada pel terratrèmol del Nepal

Els cadàvers s'han recuperat en les darreres hores a la vall de Langtang, una zona molt concorreguda per les rutes de senderisme

Actualitzat

Continuen arribant notícies dramàtiques des del Nepal. En les últimes hores, els equips de rescat han trobat 99 cossos enterrats per una allau, provocada pel terratrèmol de la setmana passada, a la vall de Langtang, una zona molt concorreguda pels senderistes.

El portaveu policial Kamal Singh Bam ha explicat que aquest diumenge es van recuperar 51 cadàvers i aquest dilluns se n'han trobat 48 més. Com a mínim un centenar més de persones continuen sense localitzar en aquesta zona del nord de Katmandú. Ara caldrà treballar en la identificació de les víctimes, moltes de les quals se sospita que podrien "ser estrangers que havien vingut a la zona a fer senderisme, a més de guies locals", ha explicat Bam.

Agents de la Guàrdia Civil per localitzar els desapareguts

Paral·lelament, aquest dilluns ha arribat al lloc del desastre un equip de recerca de la Guàrdia Civil, que s'unirà a la Unitat Militar d'Emergències, per intentar localitzar els desapareguts. A Langtang hi ha set ciutadans de nacionalitat espanyola desapareguts, entre ells una noia catalana. En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", Teresa Pereta, la mare de la catalana desapareguda, s'ha queixat que l'ambaixada espanyola a Nova Delhi els ha informat poc i malament.

Al lloc dels fets, els equips de rescat continuen trobant persones amb vida, vuit dies després del sisme. El govern nepalès xifra el nombre de víctimes mortals en 7.300 i calcula que els ferits s'acosten als 14.500. L'Unicef ha engegat una campanya per vacunar del xarampió mig milió de nens de menys de cinc anys.

Anar al contingut