Aubèrt

Troben un cadell d'ós perdut a l'entrada d'un poble de la Vall d'Aran

Els agents de medi ambient del govern d'Aran l'han tornat al bosc per intentar que la seva mare el pugui localitzar

RedaccióActualitzat

Una cria d'ós ha aparegut aquesta setmana a l'entrada d'Aubèrt, un poble de la Vall d'Aran. El cadell s'hauria extraviat dos cops.

Els agents de medi ambient del govern d'Aran, que l'han trobat dues vegades al costat de la carretera Nacional 230, just a les portes del municipi, han canviat d'indret el cadell per intentar que pugui ser localitzat per la seva mare.

El Conselh Generau d'Aran ha deixat anar a un bosc la cria d'ós de tres mesos.

Els agents de medi ambient han col·locat un xip emissor sota la pell de la cria i li han pres mostres de pèl per poder-lo localitzar. Si finalment el cadell no es retroba amb la seva mare, en les pròximes hores el Conselh Generau es planteja diferents opcions com: criar-lo perquè es pugui valdre per si mateix, tornar-lo al bosc o portar-lo al parc de fauna de Bossòst.

La primera nit la cadella la va passar en una cota baixa de la muntanya protegida amb una espècie de gàbia molt fràgil de la qual sense gaire esforç la mare hauria pogut alliberar-la, tot i que l'óssa no va aparèixer.

La segona nit va ser entre bosc i muntanya, en una cota més alta, la zona d'avets de grans dimensions. En aquesta segona ocasió, la cria es va moure per una zona boscosa durant la nit, però l'endemà, passada la tarda, va tornar a Aubèrt.

El Conselh Generau d'Aran confia que els tècnics hagin encertat la zona elegida aquest dimarts: "Si han encertat, ja estaria resolt i si no, se li hauria de donar una altra oportunitat".

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut