Calafell

Troben traces de legionel·la a l'aigua de dues escoles de Calafell

L'han detectada en quantitats que no impliquen risc de contagi, però n'han prohibit l'ús fins que s'elimini

RedaccióActualitzat

Les escoles Santa Creu i Mossèn Cinto Verdaguer de Calafell tenen les aixetes tancades i segellades. Ho han fet perquè en les anàlisis de l'aigua hi han trobat traces de legionel·la. L'ajuntament ha assegurat que són traces molt lleus, en quantitats que "no són suficients" per implicar risc de contagi, però a pesar d'això, i en aplicació dels protocols de seguretat, se n'ha prohibit l'ús.

Mentre no es faci el tractament per eradicar la presència de legionel·la i noves anàlisi ho verifiquin, l'ajuntament abastirà els dos centres amb dipòsits externs temporals i també donarà aigua embotellada als alumnes. De tota manera, també han recomanat a les famílies que els nens també portin aigua de casa.

Tercer cas en un any

És la tercera vegada des de principis d'any que es detecten traces de legionel·la en un equipament públic de Calafell: al gener es van tancar les dutxes dels vestidors del pavelló esportiu Joan Ortoll i, al març, les aixetes de la llar d'infants El Rasclet. L'ajuntament ha comunicat el cas de les dues escoles "per evitar la rumorologia i l'alarmisme que sovint es produeixen en aquestes situacions".

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut