Farindola

Rescaten 10 supervivents, entre ells quatre nens, a l'hotel sepultat per l'allau a Itàlia

De moment, hi hauria un total de dotze supervivents, els 10 rescatats aquest divendres i dos que van ser trobats fora de l'establiment, refugiats en un cotxe

RedaccióActualitzat

Els equips de rescat han pogut rescatar 10 persones vives a l'hotel sepultat per l'allau dimecres a la nit al centre d'Itàlia. Entre els supervivents hi ha quatre nens, que estaven sota la runa i la neu de l'hotel Rigopiano, als Abruços. Se'ls ha trobat a la zona de la cuina de l'hotel, on no hauria arribat completament la neu i s'hauria format una bossa d'aire que els ha permès sobreviure. De seguida que van sortir a l'exterior, un helicòpter els va traslladar a un hospital de Pescara.

Els rescatats aquest divendres eren a la cuina de l'hotel, on s'havia originat una bossa d'aire. Un dels socorristes ha explicat que aquestes persones havien fet focs entre les runes i que el fum els ha conduït al lloc on eren. "Tots ells estan relativament bé, han tornat a néixer", ha dit aquest socorrista, tot i que ha indicat que tenien símptomes d'hipotèrmia.

Tres helicòpters amb personal sanitari han aterrat a la zona per atendre els supervivents, que, segons els bombers, estan bé. Ara treballen per localitzar altres persones amb vida. 

Les tasques de rescat continuen. Es creu que a dins de l'hotel encara hi pot haver atrapades vint persones. Però les esperances minven perquè han passat moltes hores des de dimecres al vespre.

Hi ha perill d'enfonsament d'algunes estructures de l'hotel i està pujant la temperatura, cosa que pot provocar noves allaus.

 

 

Els treballs de recerca de la resta de desapareguts s'han intensificat per trobar la vintena de persones que encara continuen atrapades. En total, serien uns dotze els supervivents, ja que l'endemà de l'allau, els socorristes van trobar dos hostes de l'establiment, en estat d'hipotèrmia, que es van poder refugiar en un cotxe.

Una trentena de persones van quedar colgades per l'allau en aquest establiment de muntanya aïllat, situat als Apenins. Els equips de rescat treballen sense parar en unes condicions meteorològiques molt adverses. Fins ara han recuperat 4 cadàvers.

Experts alpins creuen que en aquestes condicions es podria sobreviure entre dos i tres dies, sempre que s'hagin format bosses d'aire en algun racó de l'hotel. Consideren, però, que es tracta d'una situació límit.

Les autoritats italianes, a través del viceministre de l'Interior, Filippo Bubbico, informen que l'operació de rescat és lenta per culpa del mal temps, però tenen esperances de trobar més supervivents. "Es treballa en condicions de gran dificultat", ha afirmat el viceministre. Els familiars de les persones atrapades esperen notícies en un espai habilitat a la població de Penne, a la província de Pescara.

 

 

L'allau va passar dimecres a la nit. L'hotel de quatre estrelles va quedar sepultat per la neu després d'una allau provocada pels terratrèmols que van afectar el centre del país unes hores abans.

Mentrestant, els serveis de Protecció Civil han confirmat que a les últimes hores s'han recuperat dos cadàvers en municipis italians del centre d'Itàlia, afectats dimecres pels terratrèmols superiors a cinc graus.

Estat d'emergència i 30 milions inicials per a les zones afectades

El govern italià ha prorrogat l'estat d'emergència al centre del país a conseqüència dels últims terratrèmols i nevades. I també ha decidit destinar 30 milions d'euros per afrontar les primeres intervencions de socors. L'estat d'emergència es va declarar als Abruços, el Laci, les Marques i Úmbria el 25 d'agost, l'endemà del sisme que va causar gairebé 300 morts.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut