Washington

Troben ricina en una carta adreçada a Obama

L'FBI ha confirmat que la "substància sospitosa" que contenia la carta enviada al president dels Estats Units, Barack Obama, és ricina, la mateixa substància que dimarts es va detectar en un sobre enviat al senador republicà Roger Wicker. La ricina és una toxina de pols blanquinosa que s'inhala i resulta mortal si arriba a la sang.

RedaccióActualitzat
L'FBI ha confirmat que la "substància sospitosa" que contenia la carta enviada al president dels Estats Units, Barack Obama, és ricina, la mateixa substància que dimarts es va detectar en un sobre enviat al senador republicà Roger Wicker. La ricina és una toxina de pols blanquinosa que s'inhala i resulta mortal si arriba a la sang. Les dues cartes, segons Fox News, contenen la frase: "Veure una cosa incorrecta i no difondre-la és esdevenir un aliat silenciós de la seva continuació", així com la mateixa firma: "Sóc KC i aprovo aquest missatge".

La carta tòxica adreçada a Obama, que ha estat interceptada en una oficina de correus propera al complex de la Casa Blanca, no ha estat l'únic ensurt. Dos paquets sospitosos han obligat la policia del Capitoli a tancar temporalment dos edificis d'oficines del Senat. Finalment, però, s'ha comprovat que es tractava d'una falsa alarma.

Aquests episodis arriben just després de l'atemptat a la meta de la marató de Boston que va causar 3 morts i 170 ferits. L'FBI, però, nega cap vinculació entre aquells fets i la carta adreçada a Obama.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut