Hudson Oaks

Troben penjades en un armari una jove i les seves quatre filles a Texas

Els cossos d'una noia de 25 anys i de les seves quatre filles han aparegut penjats dins un armari de casa seva a Hudson Oaks, a l'estat nord-americà de Texas. Només una de les víctimes dels fets, la més petita de les nenes, de només 8 mesos, ha aconseguit sobreviure. Quan la policia les va trobar penjades encara estava viva, agonitzant, per la qual cosa va ser traslladada d'urgència a l'hospital. Segons sembla, hauria estat la dona, d'origen mexicà, la que hauria penjat les seves filles, de 2, 3 i 5 anys, així com el nadó, i després hauria repetit l'acció amb ella mateixa.

Actualitzat

El nadó, de només 8 mesos, segueix ingressat al Centre Mèdic de l'Hospital de Nens Cook i es troba en bon estat de salut, segons fonts mèdiques. Segons sembla, la dona, identificada com a Gilberta Estrada i d'origen mexicà, hauria estat la responsable dels fets, en penjar les seves filles i després penjar-se ella mateixa. 

De moment, es coneixen pocs detalls del suïcidi parricidi, encara que ha transcendit que les nenes van ser trobades sobre les 6.30 hores a casa seva, una casa prefabricada, que estava estacionada a la zona d'Oak Hills, a uns 40 quilòmetres a l'oest de Fort Worth. La filla gran de la casa es deia Maria Teresa Estrada i tenia 5 anys, la següent per edat era Janet Frayre, de 3 anys, després venia Magaly Frayre, de 2 anys, i finalment el nadó, de 8 mesos d'edat.

La macabra troballa dels cossos l'ha fet una germana de la mare de les petites, Alejandra Estrada, que viu a prop de la família i que va anar a buscar-les després que la jove no es presentés a treballar, segons ha explicat el cap de la policia del comtat, Larry Fowler. A més, ha estat la que ha rescatat la menor de les filles, en veure que encara mostrava senyals de vida. Segons el seu relat, les menors estaven penjades en filera en un armari encastat, amb la porta tancada i entre la roba. Els peus de la dona tocaven al terra, per la qual cosa la germana ha afirmat que "ella podria haver aturat tot això" en cas que hagués volgut.

La germana de la mare s'ha mostrat consternada pels fets, que ha qualificat de "terribles" i "horrorosos", i ha explicat que ha forçat la porta de la caravana per entrar, perquè se l'havia trobat tancada. També ha dit que ella solia cuidar les menudes durant el dia, abans d'anar-se'n a fer el seu torn de treball nocturn.

Per la seva banda, la policia ha apuntat que es treballa amb la hipòtesi que la mare hagi comès el parricidi i després s'hagi suïcidat, encara que no s'ha trobat cap nota de comiat que ho confirmi. Per altra banda, els mitjans de comunicació dels EUA expliquen que la mare tenia una depressió des de feia mesos.  Segons la família, Gilberta va emmalaltir després de separar-se del seu marit, sobre el qual hi ha una ordre d'allunyament per violència domèstica contra ella. A més, abans de cometre els crims i treure's la vida, la jove va trucar dos cops a un amic de la família. L'àvia de les nenes ha explicat que la jove "estava malament, però mai no vaig pensar que pogués fer això". Segons una altra dona, una amiga amb la qual va treballar de dona de fer feines, la jove mare s'havia pres tres setmanes de descans "per resar i estudiar la Bíblia".

Una veïna de la família ha explicat que la mare sempre havia demostrat "tenir molta paciència amb les seves filles" i que "sempre estava rient", per la qual cosa ha afirmat que ningú no s'imaginava aquest tràgic desenllaç.

Anar al contingut