Sanà

Troben morts set dels nou ostatges segrestats divendres passat al Iemen

Fonts oficials iemenites han confirmat la troballa dels cossos sense vida de set dels nou estrangers segrestats divendres passat al Iemen, presumptament a mans d'un grup vinculat a Al-Qaeda. Les víctimes, la majoria de nacionalitat alemanya, han aparegut a la mateixa zona on les van capturar, a Akuan, en alguns casos amb impactes de bala i ferides d'arma blanca. Les mateixes fonts han informat que només s'han escapat de la mort dues menors segrestades, totes dues de nacionalitat alemanya, que han aparegut amb vida en una altra part del país i les han traslladat a la capital, Sanà. Les autoritats iemenites consideren que darrere el segrest hi ha una organització vinculada a Al-Qaeda.

Actualitzat
Els responsables locals iemenites han explicat que el fill d'un dirigent tribal ha trobat els cadàvers de les set víctimes mortals, un ciutadà britànic, una dona sud-coreana i sis persones més de nacionalitat alemanya, entre les quals hi hauria una menor. Tots van ser capturats mentre eren de viatge per la zona d'Akuan, a l'est de la província de Sada, al nord del país. És en aquesta mateixa àrea on han localitzat els cadàvers, que presentaven senyals de violència.

En una altra zona han aparegut dues de les nenes segrestades, que han estat traslladades en helicòpter fins a la capital, Sanà. Des de Berlín, la cancellera Angela Merkel s'ha limitat a dir que tenia "coneixement de les informacions" i que les havia "d'examinar" abans de confirmar res.

L'agència oficial de notícies iemenita hi va vincular un grup insurgent xiïta amb els fets, però el líder de l'organització ho ha desmentit. Fonts governamentals consideren ara que la xarxa terrorista Al-Qaeda hi està al darrere.

Al juliol del 2007 un grup de turistes de l'estat espanyol va ser objectiu d'un atac suïcida a l'est de la capital, atemptat en què van morir tres catalans, cinc bascos i dos iemenites.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut