Queralbs

Troben mortes dues excursionistes perdudes mentre feien una ruta a Queralbs

Els equips d'emergències han trobat mortes dues de les excursionistes del grup de cinc persones que dissabte a la tarda es van perdre mentre feien una ruta per la muntanya del Puigmal, al Ripollès. Els bombers han tingut dificultats per trobar tots els excursionistes, ja que s'havien separat en dos grups. Van localitzar un primer grup de dues persones cap a les nou de la nit, i els altres tres integrants de l'expedició els van trobar de matinada, a la zona de Fontalba. Tots van ingressar a l'Hospital de Campdevànol amb símptomes d'hipotèrmia, però les dues germanes no han pogut superar la nit.

Actualitzat
Les víctimes mortals eren germanes i veïnes de Barcelona, i fonts mèdiques apunten que han mort congelades. El grup d'excursionistes estava format per aquestes dues dones, una altra dona veïna de Cornellà i un matrimoni, la dona del qual es troba en estat greu. Tots tenien edats compreses entre els 43 i els 60 anys.

L'alcalde de Queralbs, Genís Coll, ha explicat a Catalunya Informació que el dissabte a la tarda va fer molt mal temps, amb vent fort i posteriorment va caure una tempesta, que hauria desorientat al grup d'excursionistes. Els bombers van mantenir contacte permanent amb el grup de cinc excursionistes, però el rescat va ser molt complicat per les males condicions meteorològiques. Fins a 15 dotacions de bombers, mossos i voluntaris han estat treballant durant hores en les tasques de recerca.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut