Lloret de Mar

Dues persones moren ofegades a les platges catalanes

Una de les víctimes s'ha ofegat aquest matí a Lloret i l'altra, a la tarda a Salou

RedaccióActualitzat

Dos banyistes han mort aquest dimarts ofegats a les platges catalanes. A Salou, un turista britànic de 48 anys s'estava banyant aquest migdia a la platja de Llevant, malgrat que onejava la bandera vermella. La seva dona ha donat l'alerta en veure que no sortia de l'aigua i els socorristes l'han tret sense vida. 

A primera hora del matí, els equips d'emergències han localitzat el cadàver d'una turista lituana d'uns 50 anys que havia desaparegut a la platja de sa Caleta, de Lloret de Mar. Un helicòpter ha vist el cos prop de la zona on ha desaparegut la víctima i l'han traslladat fins a la costa.

Segons ha explicat una amiga seva, totes dues dones s'han anat a banyar i la seva amiga no n'ha sortit. Avui no hi havia temporal, però sí mar de fons, cosa que podria haver complicat la sortida de la banyista. 

Fonts de la Generalitat han informat que hi havia mar de fons i no es descarta que la dona hagi mort després de fer un sobreesforç. Sigui com sigui, caldrà esperar el resultat de l'autòpsia per saber les causes exactes de la mort.

Les dues dones s'allotjaven en un hotel a prop de la cala i han decidit anar a la platja després d'esmorzar.

El succés arriba tot just quatre dies després de la mort de dues britàniques en circumstàncies molt semblants, també quan es banyaven a Lloret. En aquella ocasió, un grup de cinc dones, totes britàniques, passejaven per la platja de matinada, quan dues d'elles van decidir entrar a l'aigua. Una en va poder sortir sola, però l'altra no. Aleshores, una tercera va entrar al mar per ajudar-la, malgrat els avisos d'un vigilant que era a la zona perquè no ho fes, una onada se la va endur mar endins. Totes dues van desaparèixer i hores després se'n van localitzar els cossos.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut