Barcelona

Troben irregularitats a la clínica on va morir una noia després de fer-se una reducció d'estómac

El Departament de Salut ha emprès accions judicials contra la clínica CIMA de Barcelona per la mort d'una noia de 19 anys que tenia obesitat mòrbida. La Generalitat ha portat el cas al jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona després de detectar "presumptes infraccions de la legislació sanitària" en l'atenció a la jove, que s'havia sotmès a una operació de reducció d'estómac. Arran de la defunció, Salut va obrir un expedient informatiu, que ara ha traslladat als jutjats. Ha estat el mateix dia que s'ha conegut la mort d'una dona de 49 anys que es va operar a la Policlínica Barcelona després d'operar-se per treure's pell de l'estómac.

Actualitzat
L'informe del Departament de Salut parla de "presumptes infraccions de la legislació" en l'atenció a Laura R., veïna de Santa Perpètua de la Mogoda, que va morir l'11 de gener passat. La Generalitat ha recordat a la clínica CIMA que està obligada a "garantir la seguretat dels pacients" que hi hagi al centre, "fins i tot quan l'activitat la portin a terme professionals aliens a l'entitat". Aquest va ser, precisament, el cas de la noia morta, operada per un cirurgià extern que havia llogat una sala d'operacions a la clínica.

Aquest mateix dimecres s'ha conegut la mort d'una dona de 49 anys que es va operar per treure's pell de l'estómac després d'aprimar-se. En aquest cas, la intervenció va ser a la Policlínica Barcelona i Salut ha afirmat que el centre "estava acreditat" per fer l'operació i que, com passa amb altres centres on es fan parts, no té l'obligació de disposar d'una unitat de cures intensives.

El tercer cas d'aquest tipus va passar el 25 de gener, quan una dona de 48 anys va morir després d'haver-se operat a la Clínica Sagrada Família de barcelona, on li van fer un "bypass" gàstric.

Davant de l'aparició d'aquests casos, el Defensor del Pacient ha considerat que els protocols d'actuació mèdics "fallen" i reclamen que s'investiguin a fons els fets i es depurin responsabilitats.
Anar al contingut