Missatges i espelmes a les portes de la televisió estatal per als passatgers de l'avió (Foto: EFE)
Familiars i espectadors han deixat missatges i encès espelmes a les portes de la televisió estatal en conèixer la notícia. (Foto: EFE)
Santiago de Xile

Troben els cadàvers de quatre dels 21 passatgers de l'avió militar xilè sinistrat al Pacífic

Un avió militar xilè amb 21 passatgers a bord s'ha estavellat aquest dissabte prop de l'arxipèlag Juan Fernández, en ple oceà Pacífic. El Ministeri de Defensa ha enviat a l'arxipèlag una missió de rescat per localitzar l'aparell, però fins ara només s'han trobat els cossos de quatre dels desapareguts, dues dones i dos homes, així com algunes maletes i una porta de l'avió. L'aparell va intentar aterrar dues vegades abans de perdre'n el rastre però el mal temps ho va impedir. A bord, hi anaven vint-i-una persones, entre les quals hi havia militars, funcionaris, periodistes de la televisió nacional i també un dels presentadors més populars de Xile.

Actualitzat
L'avió sinistrat transportava menjar i material per a la reconstrucció de la zona de Juan Fernández, afectada per un terratrèmol i un tsunami posterior el febrer del 2010. Entre els passatgers hi havia un equip de la televisió estatal xilena que es dirigia a l'illa per fer un reportatge de la situació, entre ells el popular presentador Felipe Camiroag.

El president xilè, Sebastián Piñera, ha qualificat l'accident de tragèdia nacional i ha transmès el condol als familiars de les víctimes.

Anar al contingut