Xina

Troben el tram més antic de la Gran Muralla

Arqueòlegs xinesos han identificat 30 quilòmetres de muralla com a part del traçat d'una secció de 137 quilòmetres que és la més antiga de la Gran Muralla, segons ha informat l'agència oficial Xinhua, i la troballa s'ha produït a la província central de Henan. "L'estructura de la muralla va ser construïda cap al 221 aC, durant el Període dels Regnes Combatents", ha explicat el portaveu de l'oficina provincial de relíquies culturals, que ha precisat que ja s'havien fet descobriments esporàdics de restes de muralla. Les excavacions arqueològiques iniciades el 2008 van portar a la localització de l'estructura de la Gran Muralla a Henan, que va d'est a oest i travessa 25 districtes de la província.

Actualitzat
Fins ara, la construcció de la Gran Muralla s'havia atribuït a l'emperador Qin Shi Huang, el regnat del qual va començar l'any 247 aC, i es va estendre fins a l'any 210 aC. Tot i això, el que va fer aquest emperador va ser enaltir les diferents seccions de la muralla construïdes pels diversos estats durant el Període dels Regnes Combatents. Després, les tasques de construcció i reparació van continuar portant-se a terme des de la dinastia Qin fins a la dinastia Ming (1368-1644).

Els registres històrics revelen que Chu, un dels set principals regnes, va construir la Gran Muralla en el Període de Primavera i Tardor per defensar-se d'un possible atac per part de regnes septentrionals com el de Wei. Segons el portaveu de l'oficina provincial de relíquies culturals, Sun Yingmin, les investigacions realitzades a Henan han demostrat que una gran part de les seccions de la Gran Muralla de Chu es van erigir durant el Període de Primavera i Tardor, mentre que altres petites seccions es van construir durant el Període dels Regnes Combatents (478-221 aC).

El portaveu ha indicat que s'han descobert restes d'aquesta muralla a les províncies de Henan i Hubei. A més, durant les excavacions realitzades a Henan, els arqueòlegs van descobrir dues fortaleses i tres emplaçaments, en els quals en el seu moment es van erigir sengles llogarrets.

Anar al contingut