Ecoparc 2, planta de tractament de residus a Montcada i Reixac
Ecoparc 2, planta de tractament de residus a Montcada i Reixac

Troben el cos d'un nadó en una planta de tractament de residus de Montcada

El cadàver l'han trobat els treballadors de la planta

Actualitzat

Els Mossos d'Esquadra investiguen la mort d'un nadó trobat en una planta de tractament de residus a Montcada i Reixac, al Vallès Occidental. El cadàver de la criatura l'han trobat els treballadors d'Ecoparc 2 mentre feien reciclatge de residus.

Ara li faran l'autòpsia per intentar identificar-lo i determinar les causes de la mort.

Els Mossos han rebut l'avís cap a les quatre de la matinada i quan han arribat a la planta han trobat el nadó entre la màquina classificadora de residus. També hi ha anat un equip forense i un equip del Sistema d'Emergències Mèdiques.

La planta de Montcada és un equipament ambiental de tractament mecànic biològic que gestiona residus orgànics procedents dels municipis més propers de l'àmbit metropolità, del Vallès, del Maresme i del Baix Llobregat.

 

L'AMB preveu que serà complicat determinar l'origen del nadó

L'AMB preveu que serà complicat determinar l'origen del nadó, segons ha dit Sofía Bajo, cap de servei de la Direcció de Prevenció i Gestió de Residus de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

"Serà difícil saber de quin municipi i de quin moment procedeix el nen, ja que no sabem quan va poder entrar al centre ni tampoc de quina localitat."

La responsable tècnica de l'AMB ha explicat que cada nit arriben unes 80 tones de residus de diversos municipis de l'entorn del Besòs i que s'haurien acumulat unes 200 tones en 3 dies.

"Aquí descarreguen molts residus, el nen es va trobar en la línia de tractament d'envasos del contenidor groc, que arriben de Barcelona però també de diversos municipis de l'entorn del riu Besòs (...). Aquí arriben cada nit unes 80 tones de residus, i hi havia emmagatzemat el residu equivalent de tres dies per la festivitat en algunes localitats, la qual cosa suposava l'acumulació d'unes 200 tones."

ARXIVAT A:
MenorsPolicial
Anar al contingut