El Clara Campoamor, el vaixell de Salvament Marítim
Efectius de Salvament Marítim han treballat en el rescat dels dos cossos dels tripulants del "Fairell"
Barcelona

Troben el cos del segon mariner desaparegut del pesquer enfonsat al Port de Barcelona

El Fairell és a uns 170 metres de profunditat i a unes tres milles del port de Barcelona després d'haver estat envestit per un mercant rus

RedaccióActualitzat

Aquest divendres al matí Salvament Marítim ha localitzat i rescatat el cos del segon mariner desaparegut del pesquer enfonsat al Port de Barcelona.

El cos del segon tripulant desaparegut del "Fairell" l'ha trobat a dos quarts de tres de la matinada el robot submarí del vaixell de Salvament Marítim, Clara Campoamor. Estava a uns 37 metres d'on dijous a la tarda van trobar l'altre tripulant mort. El cos del pescador l'han pogut treure a la superfície poc abans de les cinc de la matinada. Es tracta d'un ciutadà senegalès de 37 anys.

 

Les tasques de recuperació dels dos mariners morts en el sinistre han estat difícils, sobre tot pels grans problemes de visibilitat que han tingut en l'operació.

Dijous a la tarda, el robot submarí ja s'havia rescatat el cos sense vida d'un dels tripulants del vaixell enfonsat, un home de nacionalitat marroquina de 34 anys. Els dos tripulants van desaparèixer en el xoc entre el mercant rus Midvolga 2 i el pesquer de Barcelona El Fairell:

 

 

Hores abans Salvament Marítim havia informat que havient trobat, gràcies al robot, "el que semblava ser un cos" molt a prop del vaixell enfonsat. Finalment s'ha confirmat que era un cos humà, molt probablement d'un dels dos pescadors desapareguts:

 

 

El capità del vaixell de Salvament Marítim "Clara Campoamor" dona per fet que el pesquer enfonsat quedarà al fons del mar davant del Port de Barcelona i no es rescatarà. Segons ha dit, el "Fairell" està "completament destrossat" i no veu justificat fer les feines per reflotar-lo fins a la superfície.

 

 

Una llarga preparació

El robot subaquàtic Comanche havia captat aquest dijous al matí les primeres imatges d'El Fairell, el pesquer enfonsat a 170 metres de profunditat i a tres milles a l'est del port de Barcelona. El robot, portat expressament des de la Corunya, és fonamental per trobar els cossos dels dos mariners desapareguts en el naufragi. Cal saber si continuen dins del pesquer.

La segona tasca serà localitzar la caixa negra del vaixell per aclarir les causes de l'accident, quan l'embarcació, de la Confraria de Pescadors de Barcelona, va ser envestit per un mercant rus. Aquest dimecres, justament, van declarar durant dues hores els dos supervivents del pesquer, el patró i un mariner. Ho van fer davant dels agents de la Guàrdia Civil, que ja havien interrogat, prèviament, el capità i altres tripulants del vaixell rus.

 

 

Salvament Marítim informa que el dispositiu de recerca dels dos pescadors inclou unitats d'Emergències i de Salvament. La llanxa Neptú està buscant entre la cimentera de Vallcarca i Gavà Mar, i la Mediterrània, de Gavà a la bocana nord del port de Barcelona. El robot està instal·lat a bord del vaixell Clara Campoamor, que està especialment configurat com a plataforma d'operacions submarines, així com espais específicament habilitats i dotats per al treball de bussejadors, equips auxiliars o central de comunicacions.

Salvament Marítim ha convidat els supervivents d'El Fairell a la sala de control del robot perquè veiessin les tasques de rescat en directe:

 


 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut