La policia danesa damunt del submarí reflotat
La policia danesa damunt del submarí reflotat
Dinamarca

Troben el cap de la periodista desapareguda en un submarí a Dinamarca

El propietari del submarí està detingut, assegura que la mort de la periodista va ser accidental i nega haver-ne esquarterat el cos

RedaccióActualitzat

La policia danesa ha trobat el cap i les dues cames de la periodista sueca Kim Wall, morta en estranyes circumstàncies a bord d'un minisubmarí artesanal mentre feia una entrevista al seu inventor, Peter Madsen.

Kim Wall va desaparèixer a començaments d'agost en aigües del port de Copenhaguen després que el minisubmarí s'enfonsés.

 

 

El cap i les cames de la noia les han trobat ara els bussos de la Marina danesa dins d'un sac, mentre que la seva roba ha aparegut en un segon sac, on també hi havia un ganivet. La identificació s'ha fet aquesta matinada a partir de la radiografia dental.

El tors de la jove periodista el van trobar deu dies després de la desaparició, però al cos li faltaven les extremitats i el cap. Va ser un ciclista qui va fer la macabra troballa mentre passejava per l'illa d'Amager.

 

Detingut el propietari del submarí

L'inventor i propietari del submarí, un home de 46 anys, el van detenir pocs dies després acusat de la mort de la reportera. La fiscalia havia presentat càrrecs per homicidi contra ell, tot i que es desconeix on i com l'hauria matat.

La policia va sospitar des d'un primer moment que el naufragi del submarí va ser intencionat, però a dins no es va trobar el cos de la noia.

El detingut mantenia la seva innocència i havia assegurat que havia desembarcat la noia després de l'entrevista. Un cop van aparèixer les primeres restes, Peter Madsen va canviar la seva versió i va dir que la periodista va morir en caure-li l'escotilla al cap de forma accidental. Madsen va explicar que va navegar hores sense rumb i pensant en el suïcidi fins que va decidir tirar el cos al mar, però assegura que estava sencer i portava la roba.

 

Anar al contingut