França

Troben dos dels desapareguts pels aiguats a França i ja són 19 els morts

Els equips de rescat continuen buscant les dues persones que segueixen desaparegudes mentre s'intensifiquen les operacions de neteja de cases i carrers negats pel fang

RedaccióActualitzat

Ja són 19 els morts pels aiguats per les inundacions d'aquest cap de setmana a la Costa Blava, al sud de França, un dels quals és un home d'uns 80 anys que han trobat en un pàrquing.

Els equips de rescat continuen buscant, però, les dues persones que segueixen desaparegudes després dels aiguats mentre s'intensifiquen les operacions de neteja de cases i carrers negats pel fang.

Tot plegat mentre està obert el debat de si la tragèdia s'hauria pogut evitar i si el nivell d'alerta era suficient. L'alcalde de Soignies, una de les localitats inundades, Henrí Leroy, assegura que va ser imprevisible.

Una zona del centre de Canes, poblada sobretot per gent humil i amb majoria d'immigrants, s'enfronta a un profund crac econòmic, perquè la majoria dels establiments han quedat destrossats.

Les asseguradores i les ajudes econòmiques públiques, que ja ha promès el govern, hauran de fer front a unes pèrdues que encara no s'han quantificat, però el responsable de la coordinadora d'assegurances de França diu que té clar que l'efecte del canvi climàtic incrementarà aquesta xifra amb els anys.

El president francès, François Hollande, que aquest diumenge va visitar la zona sinistrada, s'ha compromès a declarar l'estat de catàstrofe natural al Consell de Ministres de dimecres i a pagar les indemnitzacions en un termini de 3 mesos.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut