Arenys de Munt / Múrcia

Troben dos amagatalls dels GRAPO a Arenys de Munt i Múrcia amb armes i documentació

La Guàrdia Civil ha localitzat i inspeccionat dos amagatalls dels Grups Antifexisites Primer d'Octubre, els GRAPO, a Arenys de Munt i a Múrcia. Els dos zulos s'han descobert a partir de la detenció, dimecres passat, de sis presumptes membres de l'organització terrorista a Catalunya. Ara, els agents investiguen si entre les armes confiscades als amagatalls hi ha el revòlver amb què van matar l'empresària de Saragossa Ana Isabel Herrero, l'última víctima mortal dels GRAPO. En el cas de l'amagatall del Maresme, era a la zona de Sobirans, un lloc on només es pot accedir a peu, al costat del naixement de la riera del municipi.

Actualitzat
L'amagatall d'Arenys de Munt s'ha descobert avui al costat del parc de Lourdes, una zona molt concorreguda. Fins allà s'hi han desplaçat vuit vehicles de la Guàrdia Civil. Els presumptes terroristes havien amagat les armes en un forat tapat amb terra, que han trobat a partir de les indicacions d'un dels detinguts la setmana passada, Israel Clemente, que, juntament amb Jorge García Vidal, es consideren que eren el nucli de l’únic comando operatiu dels GRAPO.

La inspecció de l'amagatall s'ha allargat fins a quarts de cinc de la tarda. Ara els agents analitzen les armes trobades per buscar l'arma utilitzada en l'intent de segrest "exprés" de Saragossa, que va acabar amb la mort d'Ana Isabel Herrero, i també en els atracaments a tres sucursals bancàries.

L'amagatall de Múrcia el van trobar dissabte i també hi havia armes i documentació. Dijous passat, la Guàrdia Civil ja va trobar al pis de García Vidal a Barcelona pólvora, detonadors i temporitzadors casolans per fabricar artefactes explosius rudimentaris. Es desconeix quin era el destí dels explosius, encara que els agents sospiten que volien atracar bancs o furgonetes de seguretat per finançar l’organització.
Anar al contingut