Caldes de Malavella

Troben a Caldes de Malavella el primer esquelet gairebé sencer d'un rinoceront que hi va viure fa més de tres milions d'anys

Avui en dia costa d'imaginar un rinoceront corrent pels boscos catalans, però fa tres milions i mig d'anys això era normal. La prova són les restes que s'han trobat a Caldes de Malavella d'un exemplar, en un estat de conservació excepcional. Pesava prop d'una tona, i és el primer esquelet gairebé sencer que s'ha trobat mai a Catalunya i un dels pocs que s'han recuperat a Europa.

Actualitzat
 L'han trobat el grup d'arqueòlegs de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona al camp dels Ninots de Caldes de Malavella. A sota hi ha l'esquelet d'un bou d'aproximadament la mateixa època. D'aquesta espècie ja se n'havien anat trobant en diverses campanyes que han anat organitzant des de fa tres anys. En aquests terrenys de Caldes hi havia hagut un llac d'aigua termal molt concorregut pels hervíbors.

Segons els responsables de la campanya, la riquesa del jaciment radica en la quantitat de restes i la seva qualitat. La nova expectativa del grup seria ara descobrir esquelets d'hipopòtam i d'elefant.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut