El xampany més vell del món era en un vaixell naufragat en aigües finlandeses.
El xampany més vell del món era en un vaixell naufragat en aigües finlandeses.
Hèlsinki

Troben 30 ampolles del que podria ser el xampany més antic del món al fons del Bàltic

El títol de xampany més antic del món podria tenir un nou posseïdor. Un equip de submarinistes ha trobat 30 ampolles del que podria ser el xampany més vell entre les restes d'un vaixell naufragat en aigües finlandeses. Per la forma de l'ampolla els experts han deduït que el xampany es va embotellar a finals del segle XVIII i que pertanyia a la marca Veuve Clicquot. Els descobridors l'han tastat i han explicat que tenia un gust "molt dolç, de roure i olor molt forta de tabac".

Actualitzat
Els submarinistes han qualificat de "fantàstica" l'experiència de poder catar xampany del segle XVIII, una troballa que els ha permès posar data al naufragi. "Estem segurs en un 98% que és xampany de la marca Veuve Clicquot i que, probablement, es va embotellar entre el 1772 i el 1785", ha explicat un d'ells. 

Actualment, el títol de xampany més antic del món el tenen dues ampolles de Perrier-Jouët del 1825. Si es confirma que les 30 ampolles trobades al fons del Bàltic tenen ara aquest rècord, cada ampolla es podria vendre per més de 48.000 euros. 

Els investigadors pensen que el vaixell va naufragar quan anava a Sant Petersburg, que aleshores era la capital de Rússia. Les restes de la nau són a les illes Aland, una part autònoma de Finlàndia on es parla suec. 
Anar al contingut