Barcelona

Troben 1,8 milions en una caixa forta i posen sota sospita l'hotel al costat del Palau pel "cas Millet"

El pou del "cas Millet" no té fons. El que va començar com una operació espectacular dels Mossos d'Esquadra al Palau de la Música és ja un cas d'estafa majúscula que està sacsejant el país. Des que Fèlix Millet va reconèixer que havia posat la mà a la caixa de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, han anat sortint operacions fraudulentes i números inflats. L'últim cas és el de l'hotel que es projectava construir al costat del Palau. La Fundació va comprar l'edifici i en va cedir l'explotació a Olivia Hotels, una empresa de Manel Valderrama, que justament és vocal de la junta del Patronat. Una relació prohibida expressament per la llei. A més, s'ha sabut per fi el contingut d'una caixa forta propietat de Fèlix Millet. Hi ha 1,8 milions d'euros en bitllets de 500.

Actualitzat
Creixen les sospites sobre els projectes que tenia entre mans la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, immersa encara en l'afer Millet. Quan encara cueja el malestar pel presumpte desviament de 126.000 euros de la restauració de l'orgue del Palau, es posa en dubte ara la construcció de l'hotel que estava projectat al costat de la institució.

El portaveu d'Esquerra a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, ha demanat que s'aturi el projecte de construcció de l'hotel, perquè l'empresa que l'ha de tirar endavant és propietat d'un vocal de la junta de la Fundació. El projecte, impulsat per l'entitat quan la presidia Félix Millet, ja havia superat tots els tràmits municipals. La Fundació va comprar l'edifici i n'ha cedit l'explotació a Olivia Hotels, una empresa de Manel Valderrama. I Manel Valderrama és vocal de la junta del Patronat de la Fundació. La llei prohibeix que el membre d'una fundació pugui promoure un negoci que hi estigui vinculat.

Millet col·leccionava bitllets de 500 euros

Una altre revelació del "cas Millet" fa referència a una caixa forta que van trobar en les primeres investigacions. Amb tantes novetats sobre el cas, molts se n'havien oblidat, però no pas els Mossos d'Esquadra. La policia catalana va anar a buscar la caixa en una oficina de Caixa Catalunya l'endemà d'escorcollar el Palau de la Música esperant trobar-hi documents, però no. A dins hi havia 3.600 bitllets dels liles; és a dir, 1,8 milions d'euros en bitllets de 500. Aquests diners es troben ara a disposició dels jutjats.

Diners com aquests haurien servit, presumptament, per finançar despeses personal de Fèlix Millet. Per exemple, una de les seves cases a l'Ametlla del Vallès, que segons informa TV3 és on van anar a parar una part dels diners que Millet va desviar segons la seva mateixa confessió.

Indignació entre els donants

Les presumptes actuacions de Millet no només han danyat els comptes del Palau de la Música sinó que estan perjudicant la imatge de la Fundació. Les informacions que apunten que Fèlix Millet hauria desviat 126.000 euros de la restauració de l'orgue del Palau ha provocat la indignació dels prop de 4.000 donants. L'orgue es va restaurar amb diners aportats per particulars i empreses de forma altruista que ara es troben que les seves aportacions han anat a parar a una destinació equivocada.
Anar al contingut