Imatge de l'interior del camió (Direcció de Seguretat de Zuwara)
Imatge de l'interior del camió (Direcció de Seguretat de Zuwara)

Trobats morts dins d'un camió a la costa líbia vuit migrants, entre ells sis nens

Al contenidor, hi havia 90 persones més que ara estan en estat crític

Actualitzat

Vuit migrants, entre ells sis nens, han estat trobats morts a dins del contenidor d'un camió a prop de Zuwara, a la costa occidental de Líbia, aquest dilluns. Estaven amb 90 persones més que han estat traslladades a l'hospital en estat crític.

Les víctimes haurien mort per la inhalació de gas tòxic al camió on eren transportades, segons han informat les autoritats locals. A dins del contenidor, hi havia bidons de benzina i jaquetes salvavides que haurien fet servir per intentar entrar cap a Europa.

La Direcció de Seguretat de Zuwara ha publicat un comunicat a Facebook explicant els fets i mostrant imatges de l'interior del camió:

 

 

Segons les autoritats locals, els migrants que viatjaven al camió eren de diversos països subsaharians i àrabs, així com del Pakistan i Bangladesh. Els van tancar dins del contenidor refrigerat, dissenyat per transportar carn o peix.

Zuwara, a 110 quilòmetres de Trípoli, és un dels punts de la costa occidental de Líbia on els traficants retenen migrants abans de posar-los en barcasses perquè intentin travessar el Mediterrani cap al sud d'Europa, sobretot cap a les costes italianes.

El director i fundador de Proactiva Open Arms, Òscar Camps, ha criticat a través de Twitter el paper dels traficants i la política migratòria europea:

 

 

Aquest dilluns, centenars de migrants han pogut desembarcar a Sicília, després de moltes hores d'espera al mar. Dos vaixells han rescatat 450 persones que anaven a bord d'una barcassa. El govern italià els ha donat permís per desembarcar, un cop cinc països han acceptat d'acollir 50 migrants cadascun, un dels quals és Espanya.

ARXIVAT A:
Migracions
Anar al contingut