Troben a Sant Carles de la Ràpita la furgoneta de l'imam de Ripoll, mort a Alcanar

S'ha confirmat que el presumpte cervell dels atemptats va morir en l'explosió a la casa d'Alcanar on es preparaven els atacs

RedaccióActualitzat

Les forces de seguretat han trobat la furgoneta de l'imam de Ripoll Abdelbaki es-Satty a Sant Carles de la Ràpita, a 15 quilòmetres d'Alcanar, on hi havia el xalet que va explotar dimecres passat i que servia de base d'operacions de la cèl·lula jihadista dels atemptats a Catalunya.

Finalment s'ha confirmat que el presumpte cervell dels atemptats va morir en l'explosió a la casa d'Alcanar on es preparaven els atacs.

Aquest diumenge a la matinada hi ha hagut nous escorcolls a la capital del Ripollès, i als quatre detinguts els han traslladat a Madrid per declarar a l'Audiència Nacional. Abdelbaki es-Satty va viatjar a Bèlgica el 2016, a una zona on fa anys que lluiten contra l'islamisme radical. Ara s'investiguen aquestes connexions internacionals.

El xalet que va explotar servia, suposadament, de base d'operacions de la cèl·lula, que feia uns sis mesos que preparava un atemptat imminent a Catalunya, que haurien accelerat després de la deflagració, amb l'atropellament massiu a la Rambla de Barcelona i l'incident a Cambrils, que han causat la mort de 15 persones.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut