Barcelona

Tripartit i oposició s'enfronten per la paternitat de la T1

Quan falten 24 hores per la inauguració de la nova terminal de l'aeroport del Prat, el tripartit i l'oposició discrepen sobre la paternitat de l'obra. Mentre Convergència i Unió i el PP mantenen que és fruit del pacte del Majestic, els partits del govern asseguren que va ser fruit de l'esforç de moltes administracions.

Actualitzat
Poques hores abans de la inauguració de la nova terminal de l'aeroport del Prat, tant CiU com el PP recorden que aquesta infraestructura és fruit d'un pacte fet mentre totes dues forces eren als governs de Catalunya i Espanya. CiU reivindica que el pas següent sigui aconseguir-ne la gestió, mentre que el PP recorda que la terminal es deu a l'aposta del PP per Catalunya. El líder de Convergència i Unió, Artur Mas, ha destacat que la construcció de la nova terminal es va acordar el 96 en l'acord de governabilitat que van firmar Jordi Pujol i José María Aznar.

Els partits que integren el govern català consideren que l'únic que van aconseguir els governs de CiU i el PP va ser un mal sistema de finançament per a Catalunya. I demanen al govern Zapatero que faci un pas més i canviï el model de gestió del Prat per evitar que es converteixi en un apèndix de l'aeroport de Barajas.

Puigcercós, que ha engegat el procés per ser el candidat d'Esquerra a les eleccions catalanes, no anirà a la inauguració de la nova terminal en protesta pels incompliments del president Zapatero. Sí que hi seran Josep-Lluís Carod-Rovira, Ernest Benach i Jordi Portabella, per la institució que representen.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut