Sevilla

Triomf català als premis Max

El món de l'escena catalana ha triomfat als premis Max de les arts escèniques, que s'han lliurat aquest dilluns a la nit a Sevilla. Els guardons a millor actriu i actor han recaigut en Vicky Peña i Francesc Orella per "Homebody / Kabul" i "Un enemic del poble", respectivament. Peña, que és la tercera vegada que s'emporta un Max, s'ha imposat a rivals de la categoria de Blanca Portillo i Belén Rueda. I Orella ha deixat sense premi Juan Echanove i Alberto San Juan. "Marat-Sade" s'ha emportat el premi al millor espectacle teatral i ha desbancat, així, l'altra favorita, "Plataforma", de Calixto Bieito. Sí que ha vist reconeguda la feina un dels actors que hi participava, Carles Canut, com a millor secundari.

Actualitzat

"Un enemic del poble", "Pequeños paraísos" i "Marat-Sade", amb tres premis cadascun, són els muntatges més guardonats, que han deixat com a derrotada "Plataforma", l'obra dirigida per Calixto Bieito, que un cop més s'ha quedat sense el premi a millor direcció d'escena. Carles Canut, però, si que va ser premiat com a millor actor de repartiment per aquesta obra i a Sevilla va fer tot el seu discurs d'agraiment en català.

"Marat-Sade" s'ha emportat el premi a la millor direcció, d'Andrés Lima, al millor espectacle de teatre i al millor productor privat, la companyia Animalario. "Un enemic del poble" ha estat guardonada amb la millor composició musical, adapatació d'obra teatral i actor protagonista, per a Francesc Orella. I "Pequeños paraísos" ha recollit els Max al millor espectacle infantil, millor figurista, per a Elisa Sanz, i millor escenografia.

En la categoria de millor actriu, la interpretació de Vicky Peña a "Homebody / Kabul" s'ha imposat a la de Belén Rueda a "Closer" i a la de Blanca Portillo a "Mujeres soñaron caballos". Peña ha dedicat el guardó a Mario Gas "i a totes les persones que cada dia, des de la llunyania o la proximitat lluiten perquè la seva opció sexual, religiosa o moral sigui la seva i no la que imposen des de cap integrisme".

El premi d'honor d'aquesta edició, l'onzena, ha recaigut en el ballarí i coreògraf Víctor Ullate, premiat per unanimitat del jurat. I en dansa, la ballarina Mar Gómez s'ha endut el premi a la millor interpretació per "Dios menguante". La gala ha tingut lloc al Teatre Lope de Vega de Sevilla, amb la conducció de María Galiana i Carlos Álvarez-Novoa.

Anar al contingut