La prohibició de fumar afectarà tots els bars i restaurants sense excepció. (Foto: Reuters)
La prohibició de fumar afectarà tots els bars i restaurants sense excepció. (Foto: Reuters)
Madrid

Trinidad Jiménez assegura que el govern "està preparat" per ampliar la llei antitabac

La ministra de Sanitat, Trinidad Jiménez, ha afirmat que "estem preparats" per abordar una ampliació de la llei antitabac, amb l'objectiu de prohibir-ne el consum a tots els espais públics, inclosos tots els restaurants i locals d'oci. Fins ara la llei deixava fumar a bars i restaurants de menys de 100 metres quadrats, però tenint en compte que suposen el 80% del total d'aquests locals, l'aplicació de la normativa quedava molt reduïda a efectes pràctics. La ministra ha dit que la llei antitabac, que va entrar en vigor el gener del 2006, ha tingut uns efectes "molt beneficiosos" per a la salut pública, ja que un milió de persones han deixat de fumar aprofitant aquesta normativa.

Actualitzat
Trinidad Jiménez preveu que si s'amplien encara més les "zones lliures de fum", la medicina pública anirà millor. "Les persones que fumen uilitzen més els serveis sanitaris i consumeixen més fàrmacs, fet que augmenta la despesa sanitària i farmacèutica", ha assegurat Jiménez. Per això el ministeri es planteja seriosament tirar endavant aquest canvi, i així fer que en cap espai públic, ni bar ni restaurant ni local d'oci, es pugui fumar, sigui petit o gran. De fet, tan sols 40.000 dels més de 350.000 locals d'oci de l'Estat són espais sense fum.

A més, Jiménez ha confirmat que d'aquí a "molt poc temps" s'incorporaran als paquets de cigarrets pictogrames dissuasius del consum de tabac, acompanyats dels missatges ja existents alertant del perill del tabaquisme. En aqestes imatges es veuran pulmons destrossats, tumors i dents fetes malbé per culpa d'aquest hàbit.


Anar al contingut