L'exministre de Defensa espanyol Federico Trillo (Reuters)
L'exministre de Defensa espanyol Federico Trillo (Reuters)
Madrid

Trillo i Martínez-Pujalte van cobrar per assessorar una constructora mentre eren diputats

Tots dos del PP, haurien cobrat milers d'euros d'una constructora per treballs d'assessorament que no han estat documentats

RedaccióActualitzat

L'exministre Federico Trillo i el diputat Vicente Martínez-Pujalte, tots dos del PP, haurien cobrat milers d'euros d'una constructora especialitzada en obra pública per treballs d'assessorament que no han estat documentats. Ho diu el diari "El País", mentre que fonts d'Hisenda no han volgut ni confirmar ni desmentir la notícia. Entre els anys 2006 i 2008, quan el PP estava a l'oposició, Trillo hauria cobrat 350.000 euros de l'empresa de Valladolid Grupo Collosa, i Pujalte va facturar 75.000 euros en un sol any.

L'empresa, segons el rotatiu, seria el Grupo Collosa, una de les beneficiades pels parcs eòlics a Castella i Lleó. Citant en tot moment l'Agència Tributària, l'article afirma que l'any 2006 Collosa va pagar 104.000 euros a l'assessoria de Trillo, actual ambaixador espanyol a Londres. L'any següent, el 2007, la quantitat va ascendir fins als 125.280 euros, i el fet es va repetir el 2008.

L'empresa Collosa va aportar les factures a Hisenda, però sense cap prova per acreditar que les feines contractades es van fer.

Anar al contingut