Nova York

Trias viatja a Nova York per estudiar el seu model d'habitatge social amb capital mixt

Xavier Trias és a Nova York, on ha donat més detalls de la seva proposta per Barcelona. El candidat de CiU a l'Ajuntament de la capital catalana aposta per un model de ciutat que prioritzi la regeneració de barris i espais, en comptes de la demolició. Trias vol guanyar en autosuficiència energètica i seguir el model de Nova York: recórrer al capital privat per construir pisos socials.

Actualitzat
El candidat de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha proposat importar el model d'habitatge de Nova York per resoldre els problemes que té la capital catalana en aquesta matèria. Trias copiaria les empreses mixtes Ajuntament de Nova York-capital privat, que han estat capaces de construir o rehabilitar milers de pisos en règim d'un lloguer no superior al terç de la renda familiar.

El candidat de CiU també ha visitat la Universitat de Colúmbia, on hi ha explicat la seva idea de regeneració de barris com Torre Baró o Can Tunis, i la seva idea d'una ciutat capaç de produir la seva pròpia electricitat. Trias ha imaginat una Barcelona on les motos i els cotxes funcionin amb electricitat i "on tu mateix te la puguis fer en la mateixa illa on estàs vivint".

Trias també ha passejat per un pas elevat de Chelsea conegut com a High Line, una antiga via on anys enrere hi circulaven trens de mercaderies que venien del port. Ara, s'ha convertit en exemple de regeneració i s'ha convertit en un parc urbà on s'hi ve a passejar.

Qui paga el viatge?

El viatge de Trias a Nova York ha despertat crítiques entre l'oposició. El portaveu municipal del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Francesc Narváez, ha demanat al candidat convergent qui es faria càrrec del cost del seu viatge als EUA. Trias ha titllat de "ridícul" que el PSC qüestioni la visita. "Esclar que ho paguem nosaltres, el nostre grup", ha respost des de Nova York.

En canvi, el primer tinent d'alcalde i responsable de promoció econòmica de Barcelona, Jordi W. Carnes, ha assegurat que el viatge de Trias li servirà "per veure que Barcelona és un referent". "És molt bo que el cap de l'oposició viatgi", ha dit Carnes, que ha considerat que Trias hauria d'haver fet aquesta experiència des del principi del mandat.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut