Sant Joan Despí

Trias sobre Can Vies: "Si m'ho demanen com a condició, aturaré l'enderroc"

L'alcalde demana al col·lectiu que accepti traslladar-se a un altre lloc i condemni la violència

RedaccióActualitzat

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, assegura que està disposat a aturar l'enderroc de Can Vies "si m'ho demanen com a condició". Aquesta és, precisament, una de les peticions que li ha fet el Centre Social de Sants-Associació de Veïns. En una entrevista al programa ".CAT", de TV3, i poc abans que comencés la quarta nit d'aldarulls a Sants, Trias ha aplaudit que s'hagin reprès les negociacions després del desallotjament d'aquest centre social de Sants, que "s'havien bloquejat".

Trias ha argumentat que va enviar l'excavadora a tirar a terra l'edifici del carrer dels Jocs Florals perquè "estava en mal estat" i ha advertit que Can Vies està aixecat en un espai que és una zona verda. Dit això, s'ha mostrat obert a buscar un espai alternatiu als ocupants de Can Vies: "No es pot construir en una zona verda, si el que es vol és una solució perquè la gent de Can Vies tingui un espai per poder-lo utilitzar, nosaltres els hi posarem l'espai".

L'alcalde, que s'ha proclamat un "entusiasta de l'autogestió", ha explicat les condicions que posa el govern en aquestes negociacions. Són, per una banda, que s'acati la sentència. "La justícia s'ha de complir i els hi posarem un espai a disposició", ha dit. La segona demanda és denunciar la violència: "Hi ha gent que diu que és inadmissible, però, al cap de dos minuts, intenta justificar la violència".

Trias ha reiterat que amb el col·lectiu de Can Vies s'ha negociat llargament i ha considerat que, si no hi ha hagut acord, ha estat perquè, des del centre social, no es volia, perquè ell ha complert "sempre". L'alcalde ha assegurat que el regidor de Sants, Jordi Martí, s'ha trobat amb una "persecució" malgrat que ha tingut una "paciència infinita" en aquest litigi, que, ha recordat, ve de l'anterior govern barceloní, que és qui va portar l'ocupació de l'immoble propietat de TMB als jutjats. 

Sobre l'actuació policial davant els aldarulls, l'alcalde de la capital catalana ha afirmat que els Mossos intervenen perquè "no tenen més solució" i ha destacat que "no pot ser que la culpa de tot" sigui de la policia. 

L'anunci de Trias que es pot comprometre a frenar l'enderroc arriba el mateix dia que els veïns de Sants han demanat a l'Ajuntament que reobri el centre social i han exigit la fi de la violència. A més, el mateix alcalde ha plantejat que hi hagi una mediació externa amb Can Vies, però el col·lectiu ha posat en dubte que el consistori els pugui oferir res de bo.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut