Barcelona

Trias proposa una comissió per fer un traspàs "modèlic" i Colau anuncia que l'activaran aquesta setmana

L'alcalde en funcions assegura que deixa Barcelona amb una "situació financerament forta i amb unes finances públiques sanejades

RedaccióActualitzat

L'alcalde en funcions de Barcelona, Xavier Trias, ha convocat una roda de premsa per parlar sobre la situació financera de Barcelona perquè "s'acaben fent comentaris que no corresponen a la realitat". La compareixença arriba l'endemà que Ada Colau li demanés que aturés la firma de contractes que poden comprometre el pressupost de la ciutat.

Trias ha assegurat que la gestió financera de l'ajuntament en aquests quatre anys ha estat un "èxit" perquè "ens ha permès no caure en context de crisi". A més, ha destacat que la ciutat és avui un model de referència dins del context europeu i "exemple i líder a nivell mundial en finances públiques". Un model que, segons ha dit, el proper govern "ha preservar".

Després de destacar que paguen els proveïdors en menys de 30 dies i que des de fa 3 anys el consistori dóna la informació detallada dels pressupostos a la web, l'alcalde en funcions ha afirmat que "deixem Barcelona amb una situació financerament forta i amb unes finances públiques sanejades" preparada per a les grans fites. En aquest sentit, ha recordat que s'han incrementat les polítiques socials amb més del 40% i l'ocupació mentre que l'endeutament ha passat del 58% al 41% sobre els ingressos. Una gestió, ha dit, avalada per centenars d'informes i les agències de rating, a banda de per l'auditoria externa dels comptes públics -l'única ciutat que ho fa a l'Estat, ha recordat-.

Així doncs, davant d'aquestes bones dades, Trias ha assegurat que el nou executiu podrà optar al govern amb "absoluta tranquil·litat" per ser el motor del país.

"No firmaré res sense que Colau hi estigui d'acord"

Sobre el traspàs, Trias ha assegurat que serà "modèlic i impecable" i, per tant, que el volen fer "amb la màxima rapidesa i col·laboració" per fer-lo amb tots els ets i uts i amb "absolut acord". En aquest sentit, ha ofert Ada Colau, amb qui ha intentat parlar aquest dimarts, ha dit, una "taula de traspàs" en la que "siguem capaços de plantejar tot el que sigui perquè sigui el màxim ordenat possible".

En la mateixa línia, ha advertit que no prendran cap "decisió, pagaments ni cap cosa que no tingui l'acord d'aquesta taula". "No firmaré res sense que ella estigui d'acord", ha sentenciat l'alcalde en funcions, que ha insistit que "no farem cap cosa estranya" i que actuaran "amb absoluta transparència".

Al cap d'una hora, Colau ha manifestat que ha parlat amb Xavier Trias, amb qui està d'acord a crear aquesta comissió de traspàs. I ha avançat que l'activaran aquesta mateixa setmana.

Una oposició constructiva

Trias ha manifestat que fa "d'observador privilegiat" del que fan la resta de partits després dels resultats electorals. Tot i això, ha insistit que "per mi i CiU el que és molt important és que la ciutat funcioni i en tot el que sigui, nosaltres col·laborarem en l'oposició". Una oposició, ha dit, "constructiva perquè la ciutat vagi endavant".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut