Barcelona

Trias no troba suport en la resta de grups per a la seva actuació a Can Vies

Tots els grups de l'Ajuntament s'han mostrat contraris a la gestió de l'alcalde al centre ocupa

RedaccióActualitzat

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, es queda sol en la seva gestió del conflicte de Can Vies. Al ple extraordinari celebrat a l'Ajuntament de Barcelona, Trias ha defensat l'aturada de l'enderrocament del centre com una mesura de diàleg. Tot i així, ha assenyalat que "ser dialogant no significa cedir" i que la seva solució passa per "un compromís durador, no una 'solucioneta' per tornar a tenir el problema l'endemà".

És la mateixa idea que ha defensat el regidor del districte de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, que ha presentat l'informe de l'Ajuntament sobre els fets. Martí ha assenyalat que tot s'ha fet complint amb la llei i que estan oberts al diàleg, que s'ha de fer també seguint aquesta legalitat. La intenció de l'Ajuntament, segons ha explicat Trias, és arribar a un acord amb l'oposició.

Aquest acord, malgrat tot, no sembla una cosa fàcil, ja que des de diferents perspectives tots els grups de l'oposició s'han mostrat contraris a les mesures de l'alcalde. Gabriel Colomé, que exerceix per primera vegada de portaveu socialista, ha acusat Trias de "carregar-se el principi de l'autoritat democràtica" en aturar l'enderroc. Aquest mateix tema l'ha criticat el portaveu del Partit Popular, Alberto Fernández Díaz, que ha dit que l'alcalde "ha cedit al xantatge dels violents".

Per la seva banda, Ricard Gomà, d'ICV-EUiA, ha dit que el desallotjament no s'hauria d'haver iniciat, i l'ha qualificat d'error molt greu "que mai no s'hauria d'haver produït". L'ecosocialista, a més, ha criticat la "gestió nefasta de les conseqüències". Per últim, Jordi Portabella, portaveu d'Esquerra Republicana, ha volgut marcar distàncies amb les critiques dels altres partits: ha defensat l'enderroc de l'edifici i ha evitat coincidir amb PP i PSC en la marxa enrere. El seu atac a la gestió de Tries l'ha basat en les contradiccions de l'Ajuntament i en què "ningú ha entès encara el que ha passat".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut