Barcelona

Trias no descarta ara ser reelegit alcalde de Barcelona, si arriba a un pacte amb ERC i el PSC

L'alcalde en funcions assegura que la seva alternativa per Barcelona no és probable, però tampoc impossible, i diu que el PP li ha promès facilitar-li la investidura

RedaccióActualitzat

L'alcalde en funcions de Barcelona, Xavier Trias, canvia de to i ara no descarta repetir com a alcalde de la capital, si l'aritmètica ho permet. Tot i deixar clar que correspon a Ada Colau intentar conformar majories com a guanyadora de les eleccions, Trias es mostra disposat a formar govern si obté el suport del PSC i Esquerra, en el que seria, diu, un govern fort per a la ciutat de Barcelona. I és que afirma: "Em nego a ser alcalde sense un govern fort; si no, és un suïcidi". Un govern fort, l'hi consideraria amb ERC i el PSC, tot i que ha admet que no n'ha parlat.

A més a més, ha revelat que el PP ahir es mostrava disposat a facilitar-li la investidura per evitar que Barcelona en Comú arribi a l'alcaldia. "El PP m'ha dit que votaria a favor meu encara que fes govern amb forces amb qui no coincideix", ha dit. S'obre, doncs, una alternativa a la ciutat de Barcelona, que, segons Xavier Trias, "no és probable -ha dit- però tampoc impossible".

En qualsevol cas, l'alcalde en funcions ha admès que ha perdut i que és Colau qui té la responsabilitat de sumar 21 regidors. En aquest sentit, ha explicat que ha quedat amb la líder de Barcelona en Comú i que no farà res sense que ella hi estigui d'acord. Això sí, considera que, si governar amb catorze regidors ja era difícil, "amb onze encara més".

Per a Trias, Barcelona té "moltes possibilitats de ser la punta de llança de sortida de la crisi al sud d'Europa". Per això, creu que "hi ha coses que s'han de fer amb cura: una, el Mobile World Congress".

L'endemà que Colau insinués que podria frenar la subvenció municipal al Gran Premi d'Espanya de Fórmula 1, l'alcalde en funcions ha manifestat que "l'anunci que l'F1 fa de Barcelona al món no es paga amb diners" i creu que prescindir-ne és un error, a més de comportar pèrdues de lloc de treball i dels diners que porten aquest certamen a la ciutat i al conjunt del país.

Trias també ha dit a Colau que mai s'havien donat tants ajuts socials i que es trobarà un ajuntament sanejat". Sobre l'anunci que havien aturat la firma d'un contracte amb Telefónica, ha explicat que ja va advertir la líder de Barcelona en Comú que això tindria conseqüències, ja que és l'avaladora del Mobile World Congress.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut