Barcelona

Trias està sorprès que "qui ve de l'activisme no busqui solucions i trenqui un contracte"

L'exalcalde ha explicat a "Els matins" de TV3 que, si abans s'estava pagant un lloguer al local expropiat, era per evitar aldarulls com els que hi va haver la nit passada

RedaccióActualitzat

L'exalcalde de Barcelona Xavier Trias ha denunciat la falta de decisió del govern municipal d'Ada Colau per negociar una solució pacífica sobre el Banc Expropiat del barri de Gràcia. Després dels aldarulls de la nit passada, Trias s'ha queixat de la inacció de l'alcaldessa sobre aquesta qüestió, en declaracions a "Els matins", de TV3: "A mi em deixa parat que uns que vénen de l'activisme i que han estat incentivant, i en molts casos defensant, aquestes ocupacions, quan arriba el moment de la veritat i manen, no fan el que han de fer, que és negociar, buscar solucions. I en lloc de buscar solucions trenquen un contracte perquè el jutge pugui passar a expulsar-los d'aquest indret."

Aquesta antiga sucursal bancària no s'havia desallotjat perquè el govern municipal de Xavier Trias en va pagar el lloguer anual, que superava els 66.000 euros. L'exalcalde ha explicat que si abans s'estava pagant un lloguer era per evitar aldarulls com els que hi ha hagut: "Nosaltres ens vam donar un marge de temps per poder negociar una solució. Aquesta és una finca ocupada per unes persones estimades per una majoria del veïnatge i ens semblava que el lògic era buscar una fórmula d'entesa, sabent que el tracte amb els okupes és sempre difícil. En tenim experiència, d'això. I el que a mi m'estranya és que durant tot aquest any no s'hagi fet res. I això ha provocat la situació que tenim en aquest moment."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut