Barcelona

Trias: "És trist dir-ho, però hem perdut"

El fins ara alcalde de Barcelona ha lamentat no haver complert per a Mas un dels objectius de CiU, conservar l'alcaldia de la capital

Actualitzat

Xavier Trias, fins ara alcalde de Barcelona, ha comparegut a l'Estació del Nord després de saber els resultats a les eleccions municipals, que els han donat 10 regidors, darrere dels 11 de Barcelona en Comú. Sense embuts, sincer, Trias ha arrencat el seu discurs reconeixent la derrota.

"És trist dir-ho, però hem perdut. Hem perdut a Barcelona. Ens ha guanyat Barcelona en Comú, d'Ada Colau per tant l'hem de felicitar".

L'alcaldable de CiU ha considerat que el seu mal resultat no es deu a la feina al capdavant del consistori barceloní -"sóc dels que creu que ho hem fet bé"-, però ha reconegut que la pèrdua de vots "ens obliga a reflexionar" i "veure com ens ho fer per superar aquesta situació i fer un salt endavant."

Més enllà de pensar que deixarà de ser alcalde de Barcelona, Trias ha lamentat el que significa per a la coalició, i pel president, que sempre ha posat molt èmfasi a governar la capital catalana: "Sap greu pels partits, Convergència i Unió, per Mas, i per tots els que ens hem presentat. Hem fet un gran equip". I acte seguit s'ha excusat: "Ningú podrà dir que no hem lluitat al màxim".

Després de fer un tuit de felicitació dirigit a Colau per la victòria, el convergent també ha donat les gràcies a militants, simpatitzants. "No hem guanyat Barcelona, però continuem treballant. Ens tocarà fer una oposició constructiva perquè Barcelona vagi endavant i sigui una ciutat positiva".

"No us amoïneu, el Trias no es desanima, ens hem d'animar tots nosaltres. Avui comença una altra feina que és guanyar Catalunya"


Mas: "Em preocupa com es governarà la capital del país"

Al costat de Trias, Artur Mas ha valorat que "CiU ha guanyat aquestes eleccions clarament en el conjunt del país" després que en les europees les guanyés ERC. Però complert el primer objectiu -guanyar les municipals a Catalunya "en les pitjors condicions possibles", en referència a la crisi- ha reconegut que amb el segon no se n'han sortit. I ha dit que ara li preocupa "com pot quedar la capitalitat del país".

"Barcelona ha exercit de capital de Catalunya aquests darrers anys i ara queda un Ajuntament molt fragmentat. Em preocupa com es governarà la ciutat", ha reflexionat.

"Per a mi, ha sigut un gran orgull governar Catalunya amb Xavier Trias com a alcalde, ha estat una gran ajuda i un gran suport. Espero que això serveixi d'exemple de com governar una ciutat. I l'hi agraeixo que hagi estat un gran gran alcalde", ha conclòs.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut