Barcelona

Trias es mostra disposat a pactar amb tothom després del 24-M

Trias diu que les forces sobiranistes s'haurien de posar d'acord però tampoc descarta entendre's amb altres formacions

RedaccióActualitzat

L'alcalde de Barcelona i candidat de CiU a les pròximes municipals, Xavier Trias, està obert a pactar amb diverses forces polítiques després del 24-M.

En una entrevista al programa "El suplement" de Catalunya Ràdio, Trias explica que les forces sobiranistes s'haurien de posar d'acord per treballar des de Barcelona per garantir el dret a decidir dels catalans, però tampoc descarta entendre's amb altres formacions, fins i tot amb Ada Colau, en els grans temes que preocupen la ciutat.

"Per què no? Perquè amb la senyora Ada Colau, des de l'Ajuntament hem col·laborat amb el tema dels desnonaments. No és necessari entendre's en tot, però hi ha coses en què tenim l'obligació d'entendre'ns"

Sobre Colau afegeix:

"Ara a ella no li agrada dir això però ha col·laborat amb l'Ajuntament de CiU quan era responsable de la plataforma contra els desnonaments"

Can Vies i el Paral·lel

Pel que fa al conflicte de Can Vies, la casa okupada al barri de Sants de Barcelona, després que el candidat del PP català, Alberto Fernández Díaz, va dir que l'enderrocarà si guanya les eleccions, Trias defensa una estratègia més moderada, però amb límits, com la necessitat que es costrueixi amb llicències d'obres.

L'alcalde de Barcelona ha aprofitat per criticar la protesta d'aquest dissabte al Paral·lel que li va impedir inaugurar unes obres. Diu que no era iniciativa de veïns del barri sinó de "gent violenta":

"M'enfada llegir que ahir em van escridassar veïns del Paral·lel perquè no és veritat. Era gent entre cometes violenta lligada a moviments com els okupes o del grupet de gent de Ciutat Morta"

Trias argumenta que "tots ens hauríem de posar d'acord que en política val la protesta però que la violència no ha d'existir".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut