Barcelona

Trias demana a Colau que suavitzi el discurs i la titlla de "manaire"

Espadaler afirma que CiU s'ha convertit en la primera força política de Catalunya, però admet que "no hem estat capaços de sintonitzar a l'àrea metropolitana"

RedaccióActualitzat

L'endemà dels comicis, CiU n'ha fet una valoració positiva. Ramon Espadaler ha recordat que la formació tenia dos grans objectius: el primer, ser la primera força política de Catalunya i aquest l'han assolit amb 665.000 vots així com amb nombre de regidors arreu. En canvi, no ha passat el mateix amb el segon: "revalidar la victòria històrica a Barcelona". "La bona gestió a l'ajuntament no ha estat suficientment apreciada per revalidar la majoria", ha lamentat.

El secretari general de CiU ha admès també que la federació "no hem estat capaços de sintonitzar a l'àrea metropolitana". Tot i això, el secretari general adjunt de CiU, Lluís Corominas, ha destacat: "Hem guanyat quatre circumscripcions en números absoluts, no havia passat mai. També a Barcelona".

En qualsevol cas, Espadaler ha reconegut: "som conscients que l'eix ideològic ha intervingut en la campanya i que la irrupció de forces noves han tingut un impacte de naturaleses diferents".

Ara, però, caldrà pactar amb les forces polítiques allà on no han aconseguit prou majoria i CiU es compromet a treballar per aconseguir governs estables.

Trias, crític amb Colau

En declaracions a RAC1, l'alcalde de Barcelona en funcions i candidat de CiU, Xavier Trias, ha estat molt crític amb la candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, i li ha demanat que suavitzi el seu discurs. "Jo li demanaria que suavitzés el discurs d'intentar involucrar i empastifar tothom, però la veig una persona molt manaire i, per tant, la veig manant i espero i desitjo que faci d'alcaldessa de Barcelona amb tots els ets i uts, i amb tot el que representa ser l'alcaldessa de la capital de Catalunya."

Trias ha qualificat d'"inexorable" la desfeta de CiU a Barcelona en aquestes eleccions i ha assenyalat que ara no poden pretendre "tergiversar" el resultat de les urnes "amb acords antinatura o estranys". A més a més, ha ha admès que CiU té una "posició complicada" a la capital catalana i que "la seva situació a nivell de Catalunya no és fàcil".

Xavier Trias també ha dit, en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", que creu que CiU ha de continuar "treballant amb la mateixa direcció que he treballat sempre d'intentar ajudar al màxim que les coses canviïn pel bé de Catalunya, però molt especialment pel bé de la ciutat de Barcelona".

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut