Eleccions 2011

Trias critica l'estil d'Hereu de fer campanya i lamenta que l'equipari amb la dreta més dura

Convergència i Unió comença a difondre els seus primers missatges de campanya. A Barcelona, Trias ha aprofitat per carregar contra el seu principal contrincant, Jordi Hereu, perquè l'ha equiparat amb la dreta més dura. A Tarragona i Lleida, els seus candidats han posat els ulls en l'economia, mentre a Girona s'ha subratllat la idea que el canvi, després de més de 30 anys d'ajuntaments socialistes, és possible.

Actualitzat
Trias, retrets a Hereu

El candidat de Convergència i Unió, Xavier Trias, ha criticat l'estil de Jordi Hereu fent campanya i l'ha acusat d'utilitzar unes maneres pròpies del PP. Trias ha lamentat sobretot les afirmacions del candidat socialista equiparant-lo amb la dreta més dura.

Xavier Trias ha recordat que al llarg de la seva carrera política ha col·laborat moltes vegades tant amb els socialistes com amb el PP.

El candidat de Convergència i Unió ha lamentat també el boicot dels bombers a l'acte d'inici de campanya d'Hereu. El candidat de Convergència i Unió ha dit que els ciutadans poden xiular abans i després dels actes electorals, però ha demanat respecte durant la celebració d'aquests actes.

Forns aposta pels emprenedors

La candidata de CiU a l'alcaldia de Tarragona, Victòria Forns, vol canviar les polítiques municipals destinades a les empreses i els treballadors per contribuir a crear ocupació. Forns aposta per ajudar els emprenedors amb accions com la "finestra única" que permeti agilitzar els processos administratius dels que opten per crear ocupació.

Amb l'horitzó posat en l'economia

El candidat de CiU a la Paeria de Lleida, l'independent Joan Ramon Zaballos, planteja una campanya en positiu, amb propostes per millorar la situació econòmica que viu la ciutat. Vol potenciar l'ocupació i afavorir la creació de més llocs de treball. Alhora, es proposa treballar pel creixement econòmic. En aquest sentit, vol incidir en el turisme com a font de riquesa.

També en l'aspecte econòmic, Zaballos es marca objectius de cara a les empreses que treballen per l'ajuntament i a favor de la transparència.

Entre els actes de la federació programats per aquest divendres hi ha el míting que farà a Agramunt el diputat i portaveu d'Economia al Congrés, Pere Macias. Serà a dos quarts de nou. A les nou del vespre, la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, serà a Alguaire, participant al sopar d'inici de campanya.

En busca del canvi

La candidatura de CiU a l'ajuntament de Girona encara aquestes eleccions convençuda de la possibilitat que el consistori pugui canviar finalment de color polític. Després de trenta-dos anys d'alcalde socialista, el candidat a Girona per CiU, Carles Puigdemont, creu que ha arribat el moment del canvi a la ciutat.

Per això l'eslògan d'aquesta campanya de CiU a Girona és "Passa't al canvi", una opció que el cap de llista a l'ajuntament considera que desitgen la majoria dels veïns.

Després d'un sopar amb militants i simpatitzants, CiU va enganxar el primer cartell a la rambla de Girona.
Anar al contingut