L'alcalde Trias ha buscat el consens polític abans de decidir-se. (Foto: EFE)
L'alcalde Trias ha buscat el consens polític abans de decidir-se. (Foto: EFE)
Barcelona

Trias anuncia la renúncia definitiva de Barcelona als Jocs d'hivern del 2022

La ciutat es queda sense els Jocs Olímpics d'hivern del 2022. L'alcalde de la capital catalana, Xavier Trias, ha mantingut contactes aquest dijous i ha constatat que no té tot el suport que reclamava.

RedaccióActualitzat

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, renuncia a la candidatura de la capital catalana als Jocs Olímpics d'hivern. Aquest divendres al matí, a les deu, Trias ha anunciat la seva renúncia a optar al 2022 després de la nova ronda de contactes que ha mantingut aquest dijous i en què ha pogut constatar que no hi ha el consens al voltant d'aquesta data que havia reclamat.

La candidatura del 2022 havia perdut força fa uns dies després d'una reunió de l'alcalde amb membres del COI en què va constatar les poques possibilitats de l'opció Barcelona-Pirineu. Malgrat tot, Trias va voler obrir una ronda de contactes per sospesar els seus suports. Xavier Trias s'ha reunit novament amb tots els líders dels grups municipals i ha mantingut també diversos contactes telefònics, entre els quals, amb el secretari d'Estat d'Esports.

Cal recordar que Trias ha reiterat en diverses ocasions que sense el suport del PP, el PSC i Esquerra no optaria als jocs del 2022. Aquest mateix dijous els populars s'han refermat que en aquests moments tots els esforços s'han de centrar en la sortida de la crisi.

Anar al contingut