Niça

Disset morts i quatre desapareguts a la Costa Blava francesa en les inundacions causades per una forta tempesta

La intensitat de les precipitacions, 180 litres per metre quadrat concentrats en dues hores, han provocat greus inundacions a la zona de Canes i Niça

RedaccióActualitzat

Greus inundacions la nit de dissabte a la Costa Blava francesa. Almenys disset persones han mort en les riuades causades per les fortes tempestes que han afectat una zona molt poblada entre Canes i Niça, al departament dels Alps Marítims. Hi ha encara quatre persones desaparegudes. 

El president francès, François Hollande ha dit en la seva visita a Biot, un dels municipis més afectats pels aiguats, que la zona es declararà en estat de catàstrofe natural. Hollande i el ministre de l'Interior, Bernard Cazeneuve, s'han desplaçat aquest diumenge fins a la zona més afectada per les inundacions al departament dels Alps Marítims. 

Hollande ha lamentat que la xifra de víctimes mortals pot augmentar perquè les autoritats tenen poques esperances de trobar els desapareguts amb vida. L'accés a les zones més afectades per les tempestes encara és problemàtic i els serveis de socors tenen problemes per accedir-hi.

Les fortes precipitacions es van concentrar entre les set de la tarda i les deu del vespre. El servei de meteorologia parla d'un fenomen excepcionalment intens i violent. En menys de dues hores va ploure l'equivalent a dos mesos a la Costa Blava: 180 litres per metre quadrat.

Els aiguats van provocar greus inundacions als carrers de Niça i Canes. A la població de Mandelieu-la-Napoule van morir cinc persones. Tres víctimes més vivien en una llar d'avis a la població de Biot. També s'han trobat els cossos de tres persones atrapades a dins d'un cotxe en un túnel que es va inundar a prop de Canes.

 

La circulació per carretera s'ha restablert als principals eixos viaris del departament dels Alps, però encara hi ha molts problemes a la xarxa ferroviària. L'autopista A-8, un tram de la qual va quedar inundat i ha estat tallada durant hores entre Canes i Antibes.

A més, una dotzena de trens van quedar parats a les estacions, amb centenars de passatgers a l'espera que es restableixi el servei. Alguns passatgers han continuat el seu viatge en autocar perquè no s'espera que els trens puguin reprendre el seu camí al llarg de la jornada d'avui.

Hi ha encara 29.000 llars sense electricitat pels danys que la pluja ha causat a la xarxa. 

A l'aeroport de Niça, 500 turistes britànics i danesos no van poder agafar els vols de tornada. 70.000 habitatges es van quedar sense electricitat i en algunes zones encara no s'ha restablert el subministrament.

El primer ministre francès, Manuel Valls, de visita oficial al Japó, ha manifestat la seva profunda emoció per les terribles conseqüències de les condicions meteorològiques i ha anunciat la mobilització total de l'estat francès en suport de les víctimes de l'aiguat i les seves famílies.

 


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut