Totes les famílies que compleixen els requisits rebran finalment una beca d'estiu
Nens i nenes d'esplai acompanyats per les seves monitores

Tret de sortida dels primers casals i colònies d'estiu

Més de 90.000 nens prendran part en les activitats de Fundesplai i la Fundació Pere Tarrés, dues de les entitats que proposen una oferta més completa

RedaccióActualitzat

Aquesta setmana comencen els primers casals i colònies d'estiu. Com cada any acolliran milers de nens i ajudaran les seves famílies a conciliar les vacances escolars amb l'activitat laboral.

Creix el nombre de beques atorgades per les entitats organitzadores

Més de 90.000 nens prendran part en les activitats de Fundesplai i la Fundació Pere Tarrés, dues de les entitats que n'ofereixen més. Enguany s'ha registrat un increment de la demanda que ronda el 5% i, davant d'això, les dues fundacions ofereixen més de 10.000 beques, un 10% més d'ajuts, per garantir que tothom hi pugui participar.

Les ajudes en xifres

Per exemple, la Fundació Pere Tarrés oferirà més de 4.000 beques a infants de famílies sense recursos. L'objectiu d'enguany és arribar a les 4.500 beques, un 12% més que l'any passat, un import de més d'un milió d'euros.

Les colònies temàtiques, en augment

També es faran colònies de cuina en col·laboració amb la Fundació Alícia i Món San Benet, colònies de teatre, de ball, de robòtica i de disseny de videojocs. Un any més, i gràcies a l'alta demanda de l'estiu passat, s'ha ampliat l'oferta de colònies temàtiques amb l'anglès com a llengua vehicular.

Sota el títol Youtubers Nature Camp es vol atrapar un públic adolescent d'entre 14 i 18 anys. Es desenvoluparà al Montseny i al Ripollès, i es combinarà el voluntariat ambiental amb l'aprenentatge de tècniques de comunicació amb vídeo i xarxes socials.

Desigualtats socials a l'estiu

La Fundació Jaume Bofill alerta que l'estiu pot afavorir les desigualtats socials. I és que hi ha moltes famílies que no poden pagar activitats com les colònies i els casals. Unes activitats que està demostrat, segons aquesta entitat, que tenen un alt valor educatiu. És per això que, des de la Fundació Bofill, reclamen més polítiques públiques destinades a les activitats de lleure.

N'ha parlat aquest dissabte a l'"Entrevista de Catalunya Informació" el director d'aquesta organització, Ismael Palacín, que ha defensat la tarifació social, és a dir, que cada família pagui aquestes activitats en funció del seu nivell de renda.

 

Anar al contingut