Francesc Sans amb un taller de cornamuses, sac de gemecs i bot pallarès amb un dels alumnes. Imatge del 21 de juny del 2016. (horitzontal)
Francesc Sans amb un taller de cornamuses, sac de gemecs i bot pallarès amb un dels alumnes. Imatge del 21 de juny del 2016. (horitzontal)

Tret de sortida al Dansàneu amb més de trenta propostes de dansa i música tradicionals

ACN Esterri d'Àneu.-Esterri d'Àneu ha donat, aquest dimarts, el tret de sortida al Dansàneu rebatejat des de l'any passat com el Mercat Festiu de les Cultures del Pirineu. Enguany, arriba a la 25 edició amb més de trenta propostes de dansa i música tradicionals gratuïtes i obertes al públic. Els assaigs de la producció Esvorell, creada amb motiu del 25è aniversari, i el concert amb tast simultani Decanta, amb Carles Belda i Joan Garriga, són les propostes destacades de la primera jornada. El festival proposarà des d'aquest dimarts i fins diumenge 26 de juny una mostra de caràcter participatiu amb la dansa com a eix vertebrador adreçada a públics de totes les edats i perfils, des dels més experimentats als neòfits que s'acosten per primera vegada a la dansa i la música tradicionals.

Aquesta edició són un total de vuit els pobles els que acolliran activitats del Dansàneu: Esterri d'Àneu, València d'Àneu, Isil, la Guingueta d'Àneu -amb l'ermita de Santa Maria d'Àneu com a escenari de les produccions més destacades-, Espot, Escaló, Sorpe i Sort.Una de les novetats del Dansàneu d'aquest 2016 és la seva capacitat d'apostar amb fermesa per la producció. Gràcies a les aliances traçades amb el festival Ésdansa de les Preses (Garrotxa) i amb la fira Mediterrània de Manresa -dos autèntics referents en el seu gènere-, el Dansàneu presentarà la culminació del procés de treball associat a la producció Esvorell, amb el ballarí i coreògraf Magí Serra i l'acordionista Marçal Ramon al capdavant. Serà dissabte 25 de juny a Santa Maria d'Àneu.El tret de sortida als cursos de formació musical l'ha donat Francesc Sans amb un taller de cornamuses, sac de gemecs i bot pallarès.La commemoració d'aquest quart de segle de trajectòria del Dansàneu s'escenificarà amb l'acte institucional que se celebrarà a l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu el dijous 23 de juny, a dos quarts de set de la tarda, i que s'obrirà amb el pregó de l'escriptor andorrà Albert Villaró. Seguidament tindrà lloc la inauguració de l'exposició Festes de foc al Pirineu, produïda pel Departament de Cultura i presentada al Museu d'Història de Catalunya el desembre de 2015, coincidint amb la Declaració de la UNESCO que reconeix les falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Anar al contingut