Tarragona

Tret de sortida a Tarragona a l'Any Jubilar de Sant Fructuós

Tarragona ha celebrat aquest cap de setmana el començament de l'Any Jubilar de Sant Fructuós. Durant tot un any s'espera que milers de persones facin pelegrinatges i trobades a la ciutat per redescobrir la figura del màrtir Fructuós. L'obertura simbòlica de la porta de la catedral que ha dut a terme l'arquebisbe metropolità de Tarragona, Jaume Pujol, ha significat l'inici d'un any sencer d'activitats religioses dedicades a aquest sant, que va ser cremat viu a l'amfiteatre de Tarragona l'any 259, durant la persecució que els romans van fer dels primers cristians.

Actualitzat
Prop de 2.000 persones han participat en la inauguració de l'Any Jubilar de Sant Fructuós a la catedral de Tarragona, un acte que ha comptat amb la participació de l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros i del ple del consistori municipal.

Els actes han començat amb un recorregut processional, des del Seminari fins a la Catedral, amb la presència de l'arquebisbe metropolità de Tarragona i primat, Jaume Pujol Balcells, que ha presidit una comitiva entre la qual també es trobaven l'arquebisbe emèrit d'Urgell, Joan Martí Alanís, i el bisbe emèrit de Requena, al Perú, Víctor de la Peña.

La catedral s'ha vestit de gala per celebrar l'eucaristia inaugural, amb dues pantalles situades a l'interior del temple que han servit perquè els assistents poguessin gaudir de la retransmissió de l'obertura de la porta Sancta, porta principal de la catedral, "com a senyal d'oferiment del do jubilar", ha informat l'arquebisbat de Tarragona.

El pla de la Seu ha estat testimoni de l'obertura de la porta, duta a terme per monsenyor Pujol Balcells, que ha comparat l'entrada a la catedral amb l'entrada "a les portes del Jerusalem del Cel".
Anar al contingut